Kısaca

Hakla İlişkiler, kurumlarla hedefledikleri kitle arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi bu alandaki çalışmaların organize edilmesidir. Halkla İlişkiler elemanı ise, kamu ve özel kuruluşlarda, kurumu halka tanıtan, kuruma karşı sempati oluşmasını sağlayacak kişidir. Kurumlar arasındaki rekabetin hızla arttığı günümüzde, kurumlar kendilerini öne çıkaracak, kamuoyunda ilgiyi kendi üzerlerine çekecek çalışmaların mutlak gerekliliğine inanmış durumdadırlar. Bu sebeple bu alanda yetkin eleman ihtiyacı artmaktadır. Halkla İlişkiler Programı; kamu ve özel sektör kuruluşlarında, kurumla hedef kitle arasında iki yönlü bir bilgi akışı sağlayacak, iletişim stratejileri geliştirecek, danışmanlık hizmetleri sunacak iletişim kampanyaları düzenleyecek ve uygulayacak elemanları yetiştirmeyi amaçlar.

Kişisel Özellikler

Halkla İlişkiler okumak isteyenlerin; sosyal bilimlere ilgili, sözel yeteneği güçlü, iletişimde başarılı bireyler olması gerekir. Halkla ilişkiler uzmanın amacı çalıştığı kurumu halka tanıtmak, daha önce de belirttiğimiz gibi hedef kitle ile kurum arasında köprü oluşturmaktır.

Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Ekonomi, Siyaset, Hukuk, İstatistik, Sosyoloji, Psikoloji gibi temel dersler ile İletişim, Tanıtım, Reklâmcılık, Araştırma Teknikleri gibi mesleğe yönelik derslerden oluşan bir program uygulanır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar

Halkla İlişkiler Programını bitirenlere "Halkla İlişkiler Uzmanı" unvanı verilir.

Çalışma Sahaları

Mezunlar, kamu ve özel kuruluşların halkla ilişkiler departmanlarında halkla ilişkiler uzmanı olarak görev alabilirler. Bu alanda sürekli eleman ihtiyacı olmakla birlikte mezun sayısı da az değildir. Bu yüzden bu işi yapmak isteyenlerin kendilerini alanlarında yetiştirmeleri, en az bir yabancı dil bilmeleri, bilgisayar kullanımı konusunda kendilerini geliştirmeleri ve üniversite yıllarından başlayarak yeni yaratıcı projelerle işverenin karşısına çıkmaları gerekmektedir.