Kısaca
Gıda teknolojisi programının amacı, gıdaların değerlendirilmesi ve korunması alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.
Kişisel Özellikler
Gıda Teknolojisi okumak isteyenlerin; fizik, kimya, biyoloji, matematik alanlarına ilgili ve bu konularda başarılı, inceleme ve araştırma yapmaya meraklı, dikkatini bir konuya yoğunlaştırabilen, sabırlı kimseler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Gıda teknolojisi programında matematik, fizik, kimya, botanik, meteoroloji, teknik resim, genel mikrobiyoloji, statik ve mukavemet, gıda işleme mühendisliği, beslenme ilkeleri, gıda kimyası ve biyokimyası, gıda mikrobiyolojisi, işletme hijyeni ve sanitasyon, et ve balık işleme gibi dersler okutulmaktadır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Gıda Teknolojisi alanında yetişen elemanlar, her türlü bitkisel ve hayvansal gıdaların besin değerlerini kaybetmeden üretilmesi ve saklanması, besin değerlerini belirlemede kullanılacak ölçütlerin saptanması gibi konularda araştırmalar yapar; bu konularda üreticileri ve halkı aydınlatır.
Çalışma Sahaları
Gıda Teknolojisi Programından mezun olan adaylar; Tariş, Süt Endüstrisi Kurumu gibi kamu kuruluşlarında ve özel sektöre bağlı gıda endüstrisinde çalışabilirler veya kendileri özel işyeri açabilirler.
Gıda Teknolojisi
Meslekler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Gıda Teknolojisi