Kısaca
Gıda Mühendisliği Programı; beslenme değeri yüksek ve sağlık açısından güvenli besin üretecek, gıda işlemede biyokimyasal, teknolojik ve ekonomik değerlendirmeleri yaparak yeni işleme teknikleri ve yöntemleri geliştirecek, gıda hammaddelerini değerlendirecek, gıda kaynak savurganlığını önleyecek, nitelik ve nicelik yönünden korunmasını sağlayacak, atıklardan yeni gıdalar üretecek, hammaddeden çok yönlü yararlanarak gıda çeşitliliğini arttırmayı sağlayacak gıda mühendislerini yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Gıda Mühendisi olmak isteyenlerin; üst düzeyde akademik yeteneğe sahip, fizik, kimya, biyoloji, matematik alanlarına ilgili ve bu konularda başarılı, inceleme ve araştırma yapmaya meraklı, dikkatini bir konuya yoğunlaştırabilen, sabırlı kimseler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretimin ilk yıllarında matematik, fizik, kimya ağırlıklı dersler verilmekte, daha sonraki yıllarda ise; Organik Kimya, Termodinamik, Mikrobiyoloji, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Gıda Kalite Kontrol ve Gıda Mühendisliği Tasarımı gibi dersler okutulmaktadır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Gıda Mühendisliği Programını bitirenlere, "Gıda Mühendisi" unvanı verilmektedir. Gıda Mühendisleri; gıdaların işlenmesinde, saklanmasında, taşınmasında, pazarlanmasında ve yeni gıdaların üretilmesinde görev alırlar.
Çalışma Sahaları
Avrupa Birliği?ne üyelik süreci ile kamu denetiminin artması ve özel sektörün uyum çalışmaları sonucu gıda mühendisi istihdam oranı günden güne artmaktadır. Mezunların büyük çoğunluğu gıda sanayi kuruluşlarında üretim mühendisi olarak çalışmakta, ayrıca kalite kontrol, pazarlama, araştırma geliştirme, proses tasarım ve isletme yönetiminde de hizmet vermektedirler.
Gıda Mühendisliği
Meslekler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Gıda Mühendisliği