Kısaca
Genetik ve Biyomühendislik Programı; genetik bilimini biyomühendislik metotlarıyla birleştiren bir programdır. Genetik ve biyo mühendislikte yapılan çalışmalar daha çok genli, proteinli ve onlarla bağlantılı kök hücreleriyle olan çalışmalardır. Program bu çalışmaları yapabilecek nitelikli elemanlar yetişmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Genetik ve Biyo Mühendislik okumak isteyenlerin; akademik yeteneğe sahip, fen bilimlerine özellikle biyoloji ve kimyaya ilgili ve bu alanlarda başarılı, bilimsel meraka ve araştırmacı yeteneğe sahip, tasarım yapabilen ve tasarladığını uygulayabilen, ayrıntıları görebilen, kimyasal ve biyolojik maddelere karşı alerjisi olmayan, sabırlı, dikkatli ve sorumluluk sahibi olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın eğitim süresi dört yıldır. Lisans eğitimi süresince programda; Genel Kimya, Genel Kimya Laboratuarı, Mühendislik ve Mimarlık Edebiyatı, Biyoloji Laboratuarı, Biyoloji, Genetik ve Biyo mühendisliğe Giriş, İnsan, Matematik, Fizik, Analitik Kimya, Organik Kimya, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Termodinamik, Olasılık ve İstatistik, Ekonomi, Mikrobiyoloji, Algoritmalar ve Bilgisayar Programlama, Hücre Biyolojisi, Klasik ve Moleküler Genetik, Klasik ve Moleküler Genetik Laboratuarı, Biyokimya, Hücre ve Organizma Fizyoloji, Genetik Mühendisliği Teknikleri, Deneysel Biyo mühendislik Laboratuarı, Hücre ve Doku Kültürü, Diferansiyel Denklemler, Mühendislik Yönetimi, Moleküle Biyoloji ve Araştırma Sunum Becerileri dersleri verilmektedir. Program lisans ders programında verilen Gen, Protein, Doku Mühendisliği ve temel Biyo mühendislik eğitimi ile öğrencileri Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyo bilişim, Protein Kimyası ve Protein Mühendisliği, Kök Hücresi Araştırmaları ve Biyo mühendislik gibi alanlarda lisansüstü çalışmalara yönlendirmeyi hedeflemektedir.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Genetik ve Biyo Mühendislik programını bitirenler "Gen Uzmanı" ve "Biyomühendis" unvanlarına sahip olurlar.
Çalışma Sahaları
Genetik ve Biyo mühendislik Bölümü mezunları, Akademi, Sanayi (ilaç, tarım, gıda, biyomedikal vb), Klinik Tıp ve Tanı Merkezleri, Adli Tıp, Kamu Kuruluşları ile Uluslararası Araştırma Merkezleri ve Laboratuarları çalışma alanlarından bazılarıdır. IVF Klinikleri, Tüp Bebek Merkezleri ve Uluslararası Biyoteknoloji ve Biyomedikal şirketlerinin Türkiye temsilciliklerinde Moleküler Biyoloji ve Genetik mühendislerine yönelik yoğun bir talep bulunmaktadır.
Genetik ve Biyoinformatik
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Genetik ve Biyoinformatik