Kısaca
Felsefe Programı; tarihsel süreç içerisinde felsefenin gelişimini inceleyerek, öğrencilerine felsefe yapabilmenin koşullarını öğreterek, bağlantıları görebilme çabalarını gerçekleştirebilmelerini sağlamayı amaçlar. Düşünme, sorgulama ve yaratıcılık yeteneklerini canlandırmak bu programın temel amaçlarından biridir.
Kişisel Özellikler
Felsefe okumak isteyenlerin; entelektüel donanıma açık, okumaya meraklı, araştırmacı, eleştirel bakış açısına sahip kişiler olması gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Dört yıllık lisans programı süresince; Felsefeye Giriş, Bilgi Felsefesi, Etik, İnsan Felsefesi, Bilim Felsefesi, Estetik gibi temel problem dersleri ile Felsefe Tarihi ve Sosyoloji, Psikoloji alanlarındaki derslerden oluşan bir program uygulanır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Felsefe bölümünü bitirenlere felsefe lisans diploması verilir. Bir felsefeci mümkün olduğu kadar çok değişik alanlarda okur, okuduklarını tartışır ve fikir üretmeye çalışır.
Çalışma Sahaları
Mezunlar ''pedagojik formasyonu'' tamamladıkları takdirde ''Felsefe Grubu Öğretmenliği'' yapabilirler. Bunun dışında felsefe mezunları çok değişik alanlarda çalışma fırsatı bulmaktadırlar. Mezunlar edindikleri metin okuma hassasiyetleri, görüş ve muhakemeleri tespit etme ve eleştirme yetenekleri, açıklayıcı ve inandırıcı yazı yazma becerileriyle, basın-yayın-televizyon, reklâmcılık, halkla ilişkiler, insan kaynakları gibi alanlarda kamu ve özel sektörlerin çeşitli birimlerinde çalışabilirler.
Felsefe
Meslekler0 Mesaj
●2 Görüntüleme