Kısaca
Endüstri Sistemleri Mühendisliği Programı, hizmet ve ürünlerin en iyi biçimde üretimi ve dağıtımı için gerekli olan araç-gereç, bilgi, para ve malzemelerin etkin kullanımını sağlayacak sistemleri tasarlayan mühendisler yetiştirmeyi amaçlar. Endüstri Sistemleri Mühendisleri bütünleşik üretim ve hizmet sistemlerinin tasarımını yapar, planlar, bu sistemleri yönetir ve geliştirir. Endüstri Sistemleri Mühendislerinin tipik uğraş alanı karmaşık üretim ve hizmete yönelik endüstri sistemlerinin tasarımı, planlaması, kurulması ve denetimidir.
Kişisel Özellikler
Endüstri Sistemleri Mühendisi olmak isteyenlerin; mekanik ve pratik zekâsı gelişmiş, yaratıcı, karmaşık sistemleri kolaylıkla algılayabilen, sorgulama yapabilen, problem belirleme ve çözme becerisi olan, bilgisayar destekli çalışmaya ve ekip çalışmasına yatkın kişiler olmaları gerekmektedir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Temel eğitimleri boyunca öğrenciler; sistem yaklaşımı ve sistem düşüncesi doğrultusunda; matematik, yöneylem araştırması, istatistik ve bilişim bilimleri, sosyal ve doğa bilimleri ile mühendislik analiz ve tasarım prensipleri, bilgisayar ve yazılım teknolojisi derslerini almaktadırlar.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Bu bölümden mezun olanlara "Endüstri Sistemleri Mühendisi" unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Bu bölümden mezun olan bir kişi karmaşık sistemler konusunda eğitildiği için imalattan hizmete hemen her sektörde istihdam edilme şansına sahiptir. Kariyer fırsatları arasında; teknoloji şirketlerinde üst düzey yöneticilik, hastane yönetim sistem uzmanlığı, havacılık ve uzay araştırmalarında sistem mühendisliği, yat ve gemi tasarımcılığı, turizm ve eğlence kompleksi yaratıcılığı, finansal piyasalarda sistem mühendisliği, mobil sistemler geliştiriciliği, otomotiv sistemleri ve malzeme nakil mühendisliği vb. sayılabilir.
Endüstriyel Tasarım Mühendisliği
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Endüstriyel Tasarım Mühendisliği