Kısaca
Diş Hekimliği Programı, diş sağlığının korunması, diş ve çene hastalıklarının tedavisi ile protez diş yapımı konularında diş ve ağız boşluğu hastalıklarının tedavisi için çalışacak diş hekimlerini yetiştirir ve bu alanda gerekli çalışmaları ve araştırmaları yapar.
Kişisel Özellikler
Diş Hekimi olmak isteyenlerin; üst düzeyde genel yeteneğe sahip, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, el ve parmakları ustalıkla kullanabilme yeteneği olan, fizik, kimya özellikle biyoloji konularına ilgili ve bu alanda başarılı, hoşgörülü, sabırlı, dikkatli ve sorumluluk sahibi, estetik anlayışı yüksek kimseler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Beş yıl sürecek olan eğitim, kuramsal ve uygulamalı olarak yapılmaktadır. Diş hekimliği programında temel fen derslerinden başka; Biyokimya, Protez, Deontoloji (hekimliğin kuralları, görevleri), Periodontoloji (etkin ağız bakımı), Ortodonti (diş ve çene düzensizlikleri), Pedodonti (çocuk dişleri tedavileri, sürekli dişlerin gelişimi), Ağız-Diş-Çene Hastalıkları ve Cerrahisi gibi dersler verilmektedir. Eğitim, uygulama ağırlıklı olup, fakülte kliniklerinde hastaların diş tedavilerini ve protez dişlerinin yapımını içerir.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Diş Hekimliği Programının ilk iki yılını başarı ile tamamlayan öğrencilere?Temel Diş Hekimliği Bilimlerinde Önlisans Diploması?, beş yıllık diş hekimliği fakültesini bitiren öğrencilere ise ''Diş Hekimliği Yüksek Lisans Diploması'' ve ''Diş Hekimi'' unvanı verilir. Diş hekimleri diş ve ağız hastalıklarının tanı ve tedavisini gerçekleştirirler.
Çalışma Sahaları
Diş Hekimleri hastanelerde, dispanserlerde veya özel muayenehanelerde görev yaparlar.
Diş Hekimliği
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme