Kısaca

Çağdaş Türk Lehçeleri Programı; çok geniş bir alana yayılmış olan Türk Dili konuşan halkların, edebiyatları, tarihleri, sosyo-kültürel yapıları, uluslararası ilişkileri konularında uzmanlaşmış elemanları yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler

Çağdaş Türk Lehçeleri Programında okumak isteyen öğrencilerin; sözel yeteneğe sahip, öğrenmeye ve araştırmaya istekli, dil ve edebiyata ilgili ve bu alanlarda başarılı kimseler olmaları gerekir.

Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim sürecince; her bir lehçe için ses bilgisi, konuşma-çeviri, edebiyat tarihi, modern edebiyat, siyasi ve kültürel tarih alanlarından oluşan bir program uygulanır.

Sosyal Statü ve Ünvanlar

Programı başarıyla tamamlayanlara "Türkolog" unvanı verilmektedir.

Çalışma Sahaları

Mezun öğrencileri geniş bir iş alanı beklemektedir. Mezunlar Türk Cumhuriyetleri ile iş yapan özel sektörün sunduğu zengin iş imkânları dışında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında, çeşitli araştırma kurumlarında alan uzmanı olarak da çalışabilmektedirler. Ayrıca, gerekli pedagojik şartları yerine getirdiklerinde örgün eğitim kurumlarının orta öğretim programlarında Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe Öğretmenliği yapma hakkına da sahiptirler.