Yuz ve vucut mezoterapisiMezoterapi, cilt ve cilt altı dokusuna , gencleştirici ve yenileyici solusyonların enjeksiyon yoluyla ulaştırılması işlemidir . Cildin yağlı, kuru ya da normal olması ve cilt altı yağ dokusunun miktarına gore ihtiyac duyulan işleme ve urune karar verilir. Orneğin yuzde calışılacaksa once cilt temizliğini takiben yuzeysel peeling ve maske uygulaması yapılır, bu işlemler 20 dk kadar surer, daha sonra major mezoterapi uygulanır. Yani dolgu, botoks, prp,kok hucre, selulit ve bolgesel zayıflama amaclı lipoliz ve de sac mezoterapisi uyguladığımız major yontemleridir. Bu teknikler ile cilt lekeleri, kırışıklıklar, bolgesel yağ fazlalığı giderilir, volum eksiklikleri giderilir ve sac sıtimulasyonu sağlanır. İşlemden sonra istenilen etkinin devamını sağlamak amacıyla evde kullanılabilecek kozmetik urunler de tavsiye edilir.
Yuz Mezoterapisi
Cildin dışından uyguladığımız kremler, solusyonlar daha cok cildin ust kısmını besler, canlandırır. Fakat cildin asıl canlanması gereken kısmı alt deridir. Mezolifting, vitamin, antioksidan, hyaluronik asit gibi karışımların cildin alt kısımlarına enjekte edilmesine dayanan etkili bir tedavi yontemidir.
Mezoliftingin Etkisi
Cildin kolajen ve elastin uretimini artırarak cilt yenilenmesini sağlar. Cilt daha parlak bir gorunum alır. Cildin elastikiyeti artarak sarkmalar azalır.
Mezolifting Hangi Problemlerde Etkilidir?
Yuz, boyun, dekolte ve ellerde oluşan sarkma ve yaşlılık etkilerini gidermede etkilidir.
Tedavi Sureci
Tedavi, hazırlanan karışımın cilt altına enjekte edilmesi şeklindedir. Mikro enjektorlerle yapılan işlem ağrısız ve acısızdır yada tolere edilebilecek duzeydedir. Hasta tedaviden sonra gundelik yaşamına devam edebilir.
Tedavi Sonrası Uyarılar
Tedaviden hemen sonra direkt guneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır.
Seans Suresi ve Seans Sayıları
Seanslar ortalama 20 – 30 dk. surmektedir. 1 ay arayla yapılan 2 seans ve sonrasında 3 – 6 ay arayla yapılan idame seansları sonunda tatmin edici sonuclar elde edilmektedir.
Vucut Mezoterapisi
Vucut mezoterapisi, bolgesel zayıflamada yaygın olarak kullanılan bir yontem… Bu yontemde amac sorunlu bolgeye kucuk dozlarda ilac enjekte ederek yağ hucrelerini azaltmaktır. Cilt altına enjekte edilen ilac sayesinde, dolaşımda duzelme ve lenfatik sistemde canlanma artıyor, hucre ici yağ metabolizması hızlanıyor. Boylece cilt altı yağ dokusunda yağ hucre sayısı azalarak serbest kalmış yağ asitleri dolaşımla vucuttan atılıyor.
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, tedaviye gore ozel olarak hazırlanmış ilacın cildin 1 ila 6 cm altına enjekte edilmesi şekline dayanan bir tedavi yontemidir. İlk olarak Fransız doktor Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında kullanılmaya başlanmıştır.
Mezoterapi Hangi Tedavilerde Kullanılır?
Sac dokulmelerini onlemede
Bolgesel zayıflama tedavilerinde
Selulitleri gidermede
Hamilelikte oluşan catlakların tedavisinde
Yuz gencleştirme tedavilerinde
Akne ve yara izlerinin tedavisinde
Vucut Mezoterapisi Her Kişiye Uygulanır mı?
Kalp yetmezliği bulunan kişilerde,
Diyabet hastalarında,
Bobrek rahatsızlığı bulunan kişilerde,
Hamilelik / emzirme doneminde,
Antikuagulan tedavisi goren hastalarda mezoterapi uygulaması yapılmamaktadır.
Vucut Mezoterapisi Her Bolgeye Uygulanır mı?
Bacaklar,
Karın ve mide bolgesi,
Yanlar,
Sırt,
Kollar,
Alt bacak olacak şekilde bolgesel yağlanma olan yerlere uygulanır.
Seans Sayısı
Kişiden kişiye ve tedavi turune gore değişmekle birlikte ortalama 8 – 10 seans arası başarı sağlanmaktadır.
Seans Suresi ve Seans Aralıkları
Vucut mezoterapisi sans suresi bolgenin buyukluğune gore 15 ila 30 dk. surmektedir. Kişiden kişiye ortalama 5 ila 10 gun arası 1 seans uygulanmaktadır. Sonrasında ise ayda 1 koruma seansı uygulanarak hasta takip edilmektedir. 8 – 12 ayda bir olacak şekilde mezoterapi kuru tekrarlanabilir.
Tedavi Sonrası Uyarılar
Tedavi sonrasında hastanın dinlenmesini gerektiren herhangi bir durum bulunmamaktadır. Hasta normal gunluk hayatına devam edebilir. Mezoterapi tedavisi suresince guneş banyosu ve solaryumdan kacınılmalıdır. Tedavi kuru sonunda ciltteki hassasiyet ve morluklar iyileştikten sonra hastanın guneşlenmesinde bir sakınca yoktur.

[h=2]İstanbul Medikal Estetik Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]