Tıbbi ozon gazı (O3) kullanılarak yapılan bir tedavi yontemidir. Ozon şeffaf, renksiz bir gazdır. Kendine has ozel bir kokusu vardır.
Tıbbi ozon gazı saf ozonla saf oksijenin belli oranda karıştırılmasıyla oluşur. Elde edilen tıbbi ozon, hastaya belli dozlarla verilir. Uygulanacak ozon dozu hasta ve hastalığa gore değişir. Uygulanacak dozun miktarını ozon tedavisi konusunda eğitim almış ve bunun icin sertifikalandırılmış hekiminiz belirler.
Ozon tedavisinin pek cok uygulama yontemi vardır. Major Otohemoterapi en sık uygulanan yontem olup bu metotla hastadan 50-200 ml kan alınarak, dozu belirlenmiş ozonla karıştırıldıktan sonra tekrar kişiye geri verilmesidir. Bunun yanında minor otohemoterapi, eklem icine , kas icine enjeksiyon , acık yaralara direk uygulama, torbalama, rektal uygulama vbg. ceşitli uygulama yontemleri de vardır.
Ozon tedavisinin yararları nelerdir ?
Dokulara giden kan dolaşımını artırır , kan ve lenf sisteminin temizlenmesine yardımcı olur, cildin canlanıp gencleşmesine yol acar, bağışıklık sistemini guclendirir, cok guclu bir antimikrobiyal olduğundan enfeksiyonları iyileştirir, kasları gevşetir , ağrıları azaltır, eklem dejenerasyonunu onleyerek ağrıları azaltır, hafızayı guclendirir, stresi azaltır, vucuttan toksin atılımını artırır.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıkların tedavisinde kullanılır?
Eklem ağrıları ve kireclenmeler
Bel ve boyun fıtıkları
Fibromiyalji
Kronik yorgunluk sendromu
Diyabet ve buna bağlı komplikasyonlar
Yara tedavisi
Depresyon
Detox amacıyla
Antiaging (yaşlanma karşıtı) amacıyla
Bağışıklı sistemini guclendirmek amacıyla
Dolaşım bozuklukları
Hepatit B-C ve pek cok enfeksiyoz rahatsızlık
Allerji - Astım tedavisi
Candida tedavisi vbg.
Ozon Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?
Oldukca guvenli bir tedavi yontemi olan ozon tedavisinde uygun teknik kullanıldığı taktirde yan etkileri yok denecek kadar azdır.Bildirilen yan etkilerin coğu uygulama hatasına bağlı lokal komplikasyonlardır. Bazı durumlarda ozon tedavisinin uygulanması sakınca arzeder bunlar doğuştan Glukoz 6 Dehidrogenaz enzim eksikliği (Favizm) olanlar, ACE inhibitoru kullananlar, kanama bozukluğu olan hastalar, ozon alerjisi olanlar vs. sayılabilir.
[h=2]Karabuk Fizik Tedavi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]