Omuz, dirsek ve kol ağrıları artık klinikte daha sık karşımıza cıkmakta.
Surekli kullanılan cep telefonu, bilgisayar gibi alışkanlıklar parmak kaslarımızla beraber, bu kasların yukarıdaki bağlantı noktalarında da ağrı ve uyuşukluklara sebep olabilir.
Onceden boyundaki problemlerin aşağıya kola, parmaklara yansıdığı vakalar daha sık iken, şu an kol kaslarında oluşan spazm ve kısıtlılıkların boyun kaslarını aşağıya doğru cekerek boyun ve sırtta gecmeyen kronik ağrılara yol actığı vakalar ile daha sık karşılaşılmakta.
Klinikteki olmazsa olmaz ayrıntılı fiziksel muayene bu sebeple cok onem taşımaktadır. Kaslardaki problemler cok belirgin hale gelmedikce MR vb goruntuleme yontemleri ile goruntulenemezler.
Ayırt edici tanı icin mutlaka hastanın ayrıntılı hikayesi alınmalı ve el ile manuel olarak kaslar tek tek muayene edilmelidir.
Tedavisinde manuel terapi yontemlerinden uygun olanlar secilerek kaslarda oluşan spazmlar ve tetik noktalar (trigger point) tek tek cozulur, kişiye ozel egzersiz programı ile tedavinin kalıcılığı sağlanır.
Gerektiğinde ek olarak kuru iğne ya da kinesio bantlama tekniklerinden yararlanılabilir.
Su tuketimi mutlaka artırılmalı, d vitamini ve magnezyum takviyesi alınmalıdır.
Vucutta 300’den fazla enzimatik reaksiyona katılan magnezyumun pek cok formu mevcuttur. Ulkemizde bulunan formların coğunun emilim oranı cok duşuktur ve duzenli alınsa da yarar sağlamaz. Uygun formun secilmesi bu acıdan onem taşır.
Vucut bir butundur. Suyun akmasında sıkıntı varsa tıkanıklığın nerede olduğu araştırılmalı ve tıkanıklık olan bolge cozume ulaştırılmalıdır. Hortumun ağzına su dokerek akışın normale donmesini beklemek ne kadar mantıklı ise problemin kokenine inmeyen yuzeyel semptomatik tedaviler de ancak o kadar mantıklı ve etkili olacaktır.
Her bireyin kendi bedeninin ve sağlığının sorumluluğunu alarak vucut butunluğune ve doğal sureclere saygı duyduğu gunler umuduyla..
Şifa dileklerimle

[h=2]İstanbul Fizyoterapist uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]