diş apsesi nedir
diş apsesi tedavisi
Sevgili melekler, diş ağrısı cekenler bilir, hicbir ağrıya benzemez. Gerci insanın neresi ağrısa canı ordadır ama başka bir yeriniz ağrısa caresizlikten ovunursunuz, psikolojik te olsa belki biraz rahatlarsınız ancak diş ağrıyınca hicbirşey yapamazsınız. Bizde bu yazımzıda
diş apsesi ve
diş apsesi tedavisi ile ilgili bilgielr aktarmak istiyoruz sizlere..
Dişte apse varsa oncelikle doktora başvurmak gerekir. Doktora gec gidilirse olayın boyutları buyur ve daha başka diş ve ağız hastalıklarına neden olur. Eğer apse yeni evredeyse antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Diş apsesi olanlar evde dişe alkol ve rakı uygulaması yaparlar Bu tamamen yanlıştır. Cunku apse dış yuzeyde değil ictedir. Boyle uygulamalar hastalığın gecikmesine neden olur.
Dişte apsesi olan kişiler oncelikle ağız sağlığına cok dikkat etmelilerdir. Daha sonra doktor tarafından verilen ilacları tam zamanında ve duzenli olarak kullanmalıdırlar. Apse olan kişiler yatarken yumuşak yastık kullanmalıdırlar. Diş apsesi tedavi edilmediği durumda, eninde sonunda diş kaybedilir. Ayrıca ağız ici enfeksiyona, gecmeyen ve duzelmeyen şişliklere ve hatta kemik enfeksiyonlarına kadar gidebilir. Ağrı veya şiş olmasada apse icten olabilir ve mutlaka tedavi olunmalıdır. Şişlik veya ağrı olmaması dişte apse olmamasının anlamına gelmez. Bu gibi durumlarda her zaman olmasada cok tatlı yenildiğinde hafif ağrı hissedilir. Bu ağrı onemsenmeli ve tedavi edilmelidir.
Halk arasında diş apsesi olanlarda sıcak ve soğuk uygulamalar yapılabilir. Bu uygulamalar yanlış değildir fakat apsenin hangi evreye bağlı olarak yapılmasına sadece doktor doğru kararı verebilir. Orneğin; iltihaplı apselere once ilac tedavisi sonra soğuk sıcak tedavi yapılır. Ayrıca yanlış yapılan sıcak soğuk tedavi şişliğin daha cok yayılmasına neden olur. Bu nedenle bu tedaviyi diş hekiminin belirlemesi doğrudur.
Diş apsesi oldukca onemli bir rahatsızlıktır. Bu iltihap tum vucuda yayılabilir. Eğer ki dişimizde apse varsa ve hemen doktora gidemiyorsak ilk yapacağımız ağrı kesici ilac almaktır. Ayrıca ağzı saat başı tuzlu ılık suyla gargara yapmak ağrının hafiflemesine neden olur. Soğuk ve sıcak icecekler değil ılık icecekler tercih edilmelidir.