aşırı adet kanaması,aşırı adet kanaması neden olur,aşırı adet kanaması tehlikeli midir,aşırı adet kanaması nasıl durdurulur,aşırı adet kanaması tedavisi,adetliyken aşırı kanama neden olur,



Ureme cağındaki kadınların zaman zaman yaşadıkları bir problem: aşırı adet kanaması , Menoraji. Tıbbi olarak bu konuda iki tanım bulunmaktadır bunlardan birincisi menorajidir. Kanamaların fazla veya uzun surmesi anlamına gelir. İkinci kavram ise hipermenoredir; kanamaların hem fazla miktarda olması ve hem de uzun surmesi anlamına gelir.
Her kadının adet duzeni farklıdır. Ortalama olarak 21-35 gunluk aralıklarla, 4-5 gun suren ve ortalama olarak 30-40 cc (2-3 yemek kaşığı) kadar kan kaybının olması normal olarak kabul edilir. Adetleriniz duzenli veya duzensiz, az kanamalı veya cok kanamalı, ağrılı veya ağrısız, uzun veya kısa olabilir. Bir adet doneminde 80 cc uzerinde kan kaybı oluyor ise o zaman menorajiden bahsedilebilir.
Aşırı Adet Kanaması Belirtileri

Birbirini takip eden birkac saat boyunca, iki ya da daha fazla hijyenik ped değiştirmeye ihtiyac duymak
Kanamanın etkisini birden fazla ped ile engellemeye ihtiyac duymak
Gece uykudan uyanıp ped değiştirmeye ihtiyac duymak
Bir haftadan fazla adet kanaması yaşamak · Adet kanamasının buyuk pıhtılar halinde olması
Aşırı adet kanaması nedeniyle gunluk faaliyetlerin kısıtlanması
Anemi belirtileri olan yorgunluk, halsizlik ve nefes darlığı gibi durumlar yaşamak
Aşırı Adet Kanamasının Nedenleri

Hormonal dengesizlik: normal bir adet kanamasında ostrojen ve progesteron hormonları arasında bir denge vardır. Bu dengenin bozulmuş olması aşırı adet kanamasına yol acabilir.
Yumurtalıkların fonksiyonel problemleri
Miyom
Polipler
Adenomyozis (Rahim ic duvarının buyumesi)
Rahim ici kullanılan araclar
Gebelik komplikasyonları
Kanser
Genetik kanama bozuklukları
Menoraji | Aşırı Adet Kanaması Tedavisi

Aşırı adet kanamasının ilacla tedavisi tercih edilmesi durumunda aşağıdaki ilaclar kullanılmaktadır. Demir takviyeleri Steroid olmayan anti-inflamatuar ilaclar Oral kontraseptifler Progesteron takviyesi
Cerrahi tedavi tercih edildiğinde ise aşağıda sıralanan yontemler uygulanabilmektedir. Dilatasyon ve kuretaj Operatif histeroskopi Endometrial ablasyon (rahim icini kaplayan tabakanın cıkarılması) Histerektomi (rahimin alınması)