Bu konu icerisinde sizlere kullanmakta olduğum Phanteks Eclipse P400S model kasa hakkındaki goruş ve deneyimlerimi aktaracağım.

Genel Ozellikleri

Kasa yapı olarak midtower boyutlarında. Derinliği 47 cm, yuksekliği 47 cm ve genişliği 21 cm boyutlarında. Midtower bir kasa olmasına rağmen on panelde optik surucu yuvaları bulunmadığı icin oldukca geniş bir ic hacme sahip. Ben 15 cm yuksekliğindeki kule tipi bir soğutucuyu rahatlıkla icine yerleştirebildim. Yine 35 cm uzunluğundaki bir ekran kartını da problemsiz bir şekilde bu kasaya takabilirsiniz.



Genel olarak sağlam malzeme kullanılmış. Sac kalınlığı gayet iyi. Arka kapağı defalarca takıp cıkarmama rağmen dişlerde herhangi bir yamulma ve ya boya dokulmesi olmadı. Kasanın ust kısmında 2 adet USB 3.0 portu, kulaklık ve mikrofon jack girişleri, RGB led ve fan kontrol tuşları ve reset tuşu yer alıyor. Kasada dahili fan ve led kontrolcu bulunuyor. Fan kontrolcu ile bağlı olan fanları 3 ayrı hızda calıştırabilirken, RGB kontrolcu ile de kasadaki RGB ledleri 10 farklı renk ile aydınlatabiliyorsunuz. On tarafa 3 adet 120 mm ya da 2 adet 140 mm'lik fan takabiliyorsunuz. Ust kısıma ise yine 2 adet 120 mm veya 2 adet 140 mm boyutlarında fan takabiliyorsunuz. Arkada ise 1 adet 120 mm fan takılabilen bir egzoz cıkışı mevcut.



Kablolama & SSD-HDD Yatakları

P400s'te gayet geniş bir kablo saklama alanı ve kablolama işini kolaylaştıracak aksesuarlar mevcut. Ben beyaz renkli sleeved kablo kullanmama rağmen butun kabloları guzelce saklayabildim. Ozellikle kabloları bir arada tutabilmek icin konulan 3 adet cırt cırt kablo bağı guzel duşunulmuş bir ayrıntı. Bu kasada ikişer adet 2.5 ve 3.5 inch surucu yuvalarına yer verilmiş. 2.5 inch surucu yuvaları anakartın hemen arkasına denk gelirken 3.5 inch surucu yuvaları ise PSU kablo saklama bolmesinin icerisine yerleştirilmiş. 2.5 inchlik surucunuzu vidalayarak montajlayabiliyorsunuz. 3.5 inchlik bir sabit diskiniz varsa bunu kasada bulunan yataklara kolayca yerleştirerek kasanıza montajlayabilirsiniz. Ben bu yatakları ekstra kablo alanı icin kasanın icerisinden cıkardım.



Aksesuarlar & İnce Ayrıntılar

P400S, yanında bolca aksesuarla birlikte geliyor. Aksesuar kutusu icerisinden ust kapak toz filtreleri, RGB led şerit, bolca vida ve daha da sağlam kablolama yapabilmek icin ekstra kablo cırt cırtları cıkıyor. Ust tarafa fan takmak istediğinizde beyaz kapakları kaldırıp yerine mıknatıslı toz filtrelerini kolayca yerleştirebiliyorsunuz. Kutu icerisinden cıkan RGB şerit, RGB kontrolcuye ya da anakartınız destekliyorsa anakart uzerindeki jled kontrolculerine takılarak kullanılabiliyor. Mıknatıslı yapısıyla kasada istediğiniz yere yerleştirebiliyorsunuz. Arka kapak uzerinde bulunan vidalar yerinden cıkmıyor. Bu sayede belki de en cok takıp cıkardığımız vidaları kaybetmek gibi bir derdimiz kalmıyor. Ekran kartını taktığımız slot ızgaraları kırılarak değil de vidaları sokulerek yerinden cıkarılıyor. Bunları istediğimizde tekrar yerine takabiliyoruz. PSU fanının altında bir toz filtresi bulunuyor Gerektiğinde cıkarıp temizleyebiliyorsunuz.



Sonuc:

Phanteks P400S, parasına gore alınabilecek en iyi kasalardan. Şu an 370 TL gibi bir fiyata sahip. Bana indirim kuponu ile birlikte 320 TL'ye geldi. Olumlu noktalarını zaten yukarıda bolca anlattım. Bu kadar artının yanında eksi noktaları da var mı? Tabi ki az da olsa benim gozumde eksi yanları var.

- Kasanın kendi fanları gurultulu calışıyor. Ozellikle son kademeye aldığınızda rahatsız edici bir seviyeye cıkıyor.

- Ust kısım, soğutma radyatoru icin pek de uygun değil. Anakart ile arasındaki boşluk cok dar. Buraya ancak fan takılabilir. Radyator takmak icin on tarafı tercih etmeniz gerekiyor.

Sonuc olarak kasamdan cok memnunum. NZXT S340 ile bu kasa arasında kalmıştım. Tercihimi P400S'ten yana kullandım. Pişman da olmadım. Aklınızda bu butcelerde bir kasa almak varsa P400S'i cekinmeden tercih edebilirsiniz. Umarım bu inceleme ile aklında soru işareti olan arkadaşlara yardımcı olmuşumdur.