Cemal Yıldırım, kendi tarihini yaratanlardan…
Babası tarafından ilkokula bile gonderilmek istenmemesine rağmen direnen Yıldırım, ahırdan bozma bir koy enstitusunde başlayan eğitimini ABD’de, Indiana Universitesi’nde eğitim felsefesi ile bilim felsefesi alanlarında yaptığı doktorayla surdurur; profesorluğe yukselir. 1925’te başlayan mucadelelerle dolu bu yaşam seruvenine on beş telif, iki de ceviri eser dahil eder. Bilimsel makaleler, araştırma raporları, bildiriler, inceleme yazıları bunları izler. Boylece, yaşamı ve eserleriyle her turlu bağnazlığa karşı ‘Aydınlanmacı’ saflarda yer alır.
“Felsefenin evrensel amacı, dunyayı ve yaşam anlayışımızı ussal duzeyde işlemek, ilgi alanımızda bize kavramsal acıklık sağlamaktır. Felsefe ‘cozum’ diye getirdiği sonuclardan cok ele aldığı sorunlar, sorunlara yaklaşım bicimiyle kimlik kazanır” yorumunu yapan Cemal Yıldırım, Hans Reichenbach’ın Bilimsel Felsefenin Doğuşu (The Rise of Scientific Philosophy) adlı başyapıtını Turkceye kazandırır, seksenli yıllardan itibaren ulkemizde Bilimsel Felsefe akımının ve Bilim Felsefesinin onde gelen adı olarak tanınır.
Bir Us ve Bilim Savaşcısı adlı bu kitap, otuzun uzerinde biliminsanının, felsefecinin katkısı sonucunda ortaya cıkmıştır. Derleyiciler ise Bilim ve Bilimsel Felsefe Cevresi’nin uyeleridirler.
Sayfa Sayısı: 630
Baskı Yılı: 2008
Dili: Turkce
Yayınevi: İmge Kitabevi
Kitap Adı: Bir Us ve Bilim Savaşı Derleyen: Yaman Ors , Hurkan Celebi Yayınevi: İmge Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789755335810