Yaşar Kemal’in onsozuyle: “Zulfu buyuk kapıdan bu romanıyla girmiştir.”
Son Ada… Martılar, yasemin kokuları, cam ormanları, renk renk balıklar ve mutlu insanlarla dolu anakaraya uzak bir sığınak. En iyi korunan sır, yeryuzunun gizli cenneti.
Bu son insani koşe, son sığınak nasıl kaybedildi? Geri kazanmak mumkun mu?
Unlu edebiyatcı Zulfu Livaneli’nin en politik romanı olan Son Ada, ismini bilmediğimiz bir adada yine ismini bilmediğimiz insanların ve bir diktatorun ekseninde yaşananları anlatıyor. Livaneli, Turkiye’den ve dunyadan tum okurların aşina olduğu “diktatorluk” gerceğine alegorik bir anlatımla dikkat cekiyor.
Turk edebiyatının mihenk taşlarından Yaşar Kemal’in Onsoz’de yer alan sozleriyle: “Zulfu bu romanda inanılmaz olculer, olanaklar yaratmış. Her şey birbirine uyuyor. Edebiyatta gorkemli bir soz vardır, buyuk kapıdan girmek. Bu, buyuk bir eserin yazarı demek. Zulfu buyuk kapıdan bu romanıyla girmiştir.”
2009 Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık gorulen ve pek cok dile cevrilip dunya capında okunan Son Ada, Gezi direnişcilerini selamlayan yenilenmiş finaliyle tekrar okur karşısına cıkıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Son Ada Yazar: Zulfu Livaneli Yayınevi: İnkılap Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 168 Ebat: 13,7 x 23 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789751041098
[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri