Son birkac aydır fazlasıyla hareketli bir surecin icerisinde olan Hindistan, başlattığı Ay gorevine kitlenmiş durumda. "Chandrayaan 2" olarak adlandırılan bu uzay gorevindeki amac, "Vikram" isimli bir uzay aracını Ay yuzeyine indirmek ve Ay uzerinde calışmalar yapmaktı ancak ne yazık ki gectiğimiz hafta sonunda Hindistan, Vikram'la olan iletişimini kaybetti ve Ay'a sağlıklı bir şekilde ulaşmayı başaran dorduncu ulke olamadı. Yaşanan bu olayın sonrasında acıklama yapan Hint yetkililer, Vikram'ın yerini tespit ettiklerini acıkladılar. Yetkililerin ifadelerine gore onumuzdeki gunlerde Vikram'la iletişim yeniden sağlanmaya calışılacak.
Bu sancılı surec esnasında yaşanan bir olaysa hem bir Bollywood oyuncusu hem de bir politikacı olan Hema Malini'nin başına olmadık işler actı. Hindistan'ın iktidar partisinde milletvekili olarak gorev yapan 70 yaşındaki Bollywood yıldızının, Chandrayaan 2 goreviyle ilgili asılsız bir bilgiyi Twitter uzerinden retweet'leyerek Hint vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Twitter'da 10 binden fazla takipcisi bulunan ve "ISRO Official Update" isimli bir hesaptan yapılan paylaşımda Hindistan'ın, Ay'ın guney kutup bolgesine iniş yapan ilk ulke olduğu ifade ediliyordu. Ancak bu hesap, Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu'na (ISRO) ait resmi bir hesap değildi ve ortaya sahte bir iddia atmıştı. Malini'yse haberi doğrulama gereksinimi duymadan ilgili paylaşımın ekran goruntusunu kendi Twitter hesabından paylaşmış oldu.
Yaşanan bu durumu fark eden Hint Twitter kullanıcılarıysa Malini'ye ağır ithamlarda bulundular. Kimi kullanıcılar Malini'nin bir siyasetci olduğunu soyleyerek bu durumun manipulasyonlara neden olabileceğini soylediler. Bazı kullanıcılarsa Malini'nin bu paylaşımını "cahillik" olarak nitelendirerek Hindistan'ın daha bilgili ve eğitimli siyasetcilere ihtiyacının olduğunu soylediler.
Yaşanan bu olay hem sahte bir haberin nasıl kolaylıkla yayılabileceğini hem de sosyal medya platformunun ozellikle de siyasetciler icin olan risklerini gozler onune sermiş oldu. Malini'yse tum bu yaşananlara rağmen yanlış bilgi veren bu Twitter paylaşımını kaldırmadı.