Son uc yılda uc butik otel actıklarını ifade eden Akmer İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Yatağan, "Stories Hotel olarak tarihi binaları satın alıp ya da kiralama yaparak buyumeye devam edeceğiz. Karakoy, Tophane ve Cibali taraflarında da yatırımlar yapmayı planlıyoruz. 50 milyon dolarlık bir yatırım soz konusu" dedi.



Aile mesleği 40 yılı aşkın bir suredir inşaat ve turizm olan bir firmadan gelen Akmer İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Yatağan, eski binalara duyduğu ilgi nedeniyle Beyoğlu bolgesinde otelcilik alanına farklı bir soluk katmak amacıyla Stories Hotel'i hayata gecirdi. Kısa surede sadece Beyoğlu Bolgesi'nde pek cok otel binasına ulaşmayı hedefleyen şirketin amacı, tum tesislerinde aynı standartla beş duyuya birden hitap edebilmek. Grubun, yaşadığı andan keyif almasını bilen, tercihlerinde ozenli, sade bir kalite anlayışında olan kişilere hizmet vermek uzere hizmete sunduğu ilk Stories Hotel'ler, tam da bu amaca hizmet ediyor.

UC YILDA UC BUTİK OTEL

Stories Hotel, eski binaları satın alıp ya da kiralayarak renove işlemini gercekleştiriyor ve sonrasında hizmete acıyor. Daha cok yabancıların oluşturduğu bir misafir portfoyu olan otelde her detay buyuk onem taşıyor. Otellere girildiğinde duyulan kokudan odadaki konfora kadar her şey bir butun olarak misafiri memnun etmek icin organize edildi. Grubunda hali hazırda şu an Beyoğlu'nda faaliyet gosteren uc ayrı oteli bulunuyor. Stories Hotel Kumbaracı, adını, Beyoğlu'nun en bilindik sokaklarından biri olan Kumbaracı Yokuşu'ndan alıyor. Ortalama 23 -61 metrekarelik 24 odası bulunan otelin giriş katında bulunan şomineli bir barı, restoranı ve bistrosu bulunuyor. Stories Hotel Kumbaracı'nın 1900'lerin başına ait binası da, Beyoğlu'nun mimari dokusunun buyuk kısmını oluşturan Fransız mimarisine hakim tipik ozelliklerini taşıyor. Otel yuksek tavanları, geniş gecişleri, donen mermer merdiveni ve giriş katındaki barıyla, tarihi gunumuz modernizmi ile buluşturuyor. Stories Hotel Karakol ise Beyoğlu'ndaki tarihi karakol binasının hemen yakınında bulunuyor.

İstiklal Caddesi'nin en hareketli sokaklarından biri olan Sadri Alışık Sokağı uzerinde konumlanan otel soveli tarihi cephesi, yuksek tavanlarıyla oldukca dikkat cekici. Otelde 17-31 metrekare buyukluğunde toplam 17 adet oda bulunuyor. Stories Hotel Karakol bunyesinde restoran, cafe, lounge bulunmadığından, sakin konaklamayı tercih eden misafirler coğunlukla burada ağırlanıyor. Otel, 1900'lerin başından Fransız mimarisine ornek teşkil eden binada yer alıyor. Storie Hotel Kuloğlu ise Taksim Meydanı'na iki dakikalık yurume mesafesinde konumlanıyor. Otel 1880'lerin sonlarında inşası tamamlanmış Art Nouveau sanat akımının kuvvetli bir orneği olarak one cıkıyor. 1889 yılından itibaren Papaz Okulu olarak kullanılan, daha sonra Saint Michael Okulu Laboratuarı olarak değerlendirildikten sonra İstanbul Bankası'na gecen Stories Hotel Kuloğlu, oldukca geniş bir bahce icerisinde bulunuyor. Ortalama 25-35 metrekarelik 13 odadan oluşan Stories Hotel Kuloğlu'nun, ust katındaki odalarda teras/balkon, alt katlardaki odalarda ise french balkon bulunuyor.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Beyoğlu'nda iki adet tarihi binanın otele donuşturulmesi konusunda calışmaların başladığını soyleyen Akmer İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Yatağan yatırımların devam edeceğini vurgulayarak, "Tarihi binaları satın alıp ya da kiralama yaparak buyumeye devam edeceğiz. Aldığımız oduller de doğru yolda olduğumuzu belirtiyor. Londra'dan dizayn odulu aldık, 2015 icin de World Luxury Hotel'e davet edildik" dedi. Stories Hotel otellerinin genel ozellikleri başında tum otellerin İstiklal Caddesi'nin birinci paralelinde yer alması geliyor. Bunun nedeni de misafirlerin daha sessiz ve sakin bir ortamda konaklamasını sağlamak. Tum binalar tarihi eser olduğu icin hepsinin kendine has karakteristik ozellikleri bulunuyor. Hepsinin dekorasyonu aynı fakat tabii binaların fiziki ozelliklerine gore bu durum değişiklik gosteriyor.

ASIRLIK BİNALARIN OMRU UZUYOR

Satın alınan binalar Anıtlar Kurulu tarafından uygun gorulen şekilde renove ediliyor. Her anlamda yenilenen binalar bu şekilde 100 yıl daha yaşanabilir hale geliyor. Yatağan, "Renove işlemi oldukca zor cunku Beyoğlu'nun arka sokaklarına arac giriş cıkışı olmuyor ve calışma saatleri de sınırlı. Tum bu zorluklara rağmen bu şekilde buyumeyi surdureceğiz. Taksim guncelleniyor ve bu değişimle ilgili guzel şeyler olacağını duşunuyorum. Burası sanatcıların, mimarların, modern insanların coğunlukta olduğu; gece hayatının ve yeme-icme kulturunun gun gectikce kaliteli hale geldiği bir yer. Dolayısıyla burada olmaktan dolayı cok mutluyuz. Hedeflerimizde bu bolgede buyumek var. Karakoy, Tophane ve Cibali taraflarında da yatırımlar yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Beyoğlu'nun değerine katkıda bulunmayı amacladıklarını ifade eden Yatağan, "Bu şekilde buyume gosterirken Beyoğlu'nun gelişimine katkıda bulunduğumuz icin de oldukca mutluyuz. Eski yapıları guncelleyip onlara baktıktan sonra buyuk keyif alıyoruz. Fakat tum bu işler tabii ki kısa surelerde olmuyor. Yalnızca resmi işlemleri sonuca ulaştırmak iki yılı buluyor. İnşaat da ortalama bir yıl suruyor ve otel uc yıl sonra şekilleniyor" dedi. Grubun oteller icin yaptığı yatırım da oldukca buyuk. Beyoğlu'nda binaların değerlenmesi sonucu bir binanın fiyatı 5-6 milyon doları buluyor. Yatırımın da otel başına iki milyon dolar olduğunu soyleyen Yatağan, bir otelin 8-9 milyon dolara şekillendiğini belirtti. Yatağan, Stories Hotel otelleri icin toplamda 50 milyon dolarlık bir yatırımın soz konusu olduğunu da sozlerine ekledi.


KAYNAK

__________________