Linux, aynı anda birden fazla programı calıştırabilir. Belleğinin yetersiz olduğu durumlarda bile buyuk kararlılıkla, cokmeden işgorebilir. Kimsenin durup dururken mavi bir ekranla karşılaştığı gorulmemiştir.


* Linux, cok kullanıcılı bir işletim sistemidir. Ozellikle İnternet ve İntranet bağlantılarınızı sağlamak icin getirdiği cozumlerle buyuk ilgi ceker. Dunya uzerindeki web sunucularının %25'inin Linux olduğu tahmin ediliyor.


* Serbesttir. İsterseniz İnternet uzerinden serbestce makinanıza indirip kurabilirsiniz. İcinde kitap ve destek barındıran surumleri ise belirli bir maliyettedir.


* Linux, programcılar icin dev bir veritabanıdır. İster C/C++, ister Java, scheme, Lisp kullanın, hemen her dilin Linux altında derleyicisini ya da yorumlayıcısını bulabilirsiniz.


* Linux altında Dosemu ile MSDOS uygulamaları, Wine ile 16/32 bitlik Windows uygulamaları calıştırılabilir.


* Linux belleği diğer sistemlere gore cok daha etkin kullanır, elinizdeki atıl durumda olan donanımınıza bile kurulur.


* Linux, ağ ve İnternet teknolojileri konusunda ustundur. Başta e-posta, web, ftp, veritabanı, POP3, proxy, guvenlik duvarı olmak uzere her turlu servisi verebilir. Diğer işletim sistemleriyle birlikte uyum icinde calışır. Novell makinalara istemci ve sunucu gibi davranabilir. Samba ile ağ uzerindeki Windows 95/98/NT makinalarla disk ve yazıcı paylaşımı yapabilir.


* Kaynak kodunun acık olması nedeniyle kopyalanması, dağıtılması ve uzerinde değişiklik yapılması mumkundur.


* Gelecek Linux, Turkiye'de acık gelişim modelini koruyan Gelecek A.Ş. tarafından desteklenmektedir. Gelecek A.Ş.'in tecrubeli kadrosu, size Linux hakkında merak ettiğiniz tum sorular icin yardımcı olacaktır.


* Dunyadaki Linux kullanıcıların sayısını merak ediyorsanız, Harald T. Alvestrand tarafından hazırlanan Linux sayacına bir goz atın.
__________________