C# oğrenmeye karar verdiniz.O zaman ilk olarak gerekli ekipmanları edinmeniz gerekecek.Bu ekipmanları elde ettiğinizi duşunerek ve Visual Studio’yu kurduğunuzu varsayarak ilk dersimize başlıyoruz.C#’a girişi 2 derste inceleyeceğiz.

İlk dersimizde neden C#’ı sectik?C# Nedir?,Kullanım Alanları?ndan bahsedeceğiz.

C#(Sharp) Nedir?

Bu programlama dili C/C++ ve Java dillerinden turemiş guclu,basit ve Microsoft .NET teknolojisi icin sıfırdan geliştirilmiştir.Ve bu alandaki tek programlama dilidir.C# Orta duzeylidiller arasında yer alıyor diyebiliriz.Ornek olarak Delphi yuksek duzeyli diller arasındayken,C duşuk duzeyli diller arasındadır.Bu yuzden C# ile hem yuksek duzeyde hemde duşuk duzeyde programlara yazılabilir.

C#’ın gelişim sureci ise Sun MicroSystems’e aittir denilebilir.Cunku Sun Javayı piyasaya surunce yazılım piyasası birden karışmış ve C/C++ gibi dillerin nesle yoneliminde zayıf kalması ile Microsoft atağa gecmiştir.Microsoft’un atağı ise .NEt ile uyumlu ve en gozde dil olan C# ortaya cıkarmak olmuştur.Bu yuzde hep Java’mı C# mı gibi sorularla ile karşılaşırız.

Neden C#?

Bu sorunun cevabını Usta Sefer Algan cok guzel cevaplamış.8 başlık altında sizlere sunuyorum.Bu başlıklar aynı zamdan bu dilin en onemli ozellikleri arasında.

Oğrenilmesi Kolay.
Nesne Yoenlimli Programlamaya Tam destek.
Yuksek Verim.
Guc ve Kolaylık Arasındaki denge.
XML Desteği.
Yonetilmeyen Kod.
VB’deki olay ve form Mantığını Destekler.
Modern bir dildir.

C#’ın .NET’teki Yeri Ve Kullanım Alanı

Microsoft’un geliştirdiği bu dil C/C++ dan turemiş ve Java’ya rakip olarak geldiği icin hepsinin iyi ozelliklerini en iyi şekilde alıp kotu ve eksik yonlerini almayan .NET’in en gozde dilidir.C# ile .NET ortamında sayamadığımız bir suru iş yapabilirsiniz.Sıralayacak olursak;
Konsol Uygulaması ve Geliştirme Aracı.
Windows icin program yazma.
ASP.NET icin en uygun dil.
Web Servisleri.
Mobil Uyguluma Geliştirme.
DLL Yazabilme.

Ozet olarak ilk dersimizde C#’ı tanımladık ve neden bu programlama dilini sectiğimizi anlattık.2.dersimizde kaldığımız yerden C#’a girişten devam edeceğiz.

Gelecek Dersimizde
.NET Bileşenleri,Assembly,İsim Alanları ve .NET Sınıf Kutuphanesi ve Derleyicilerden bahsedeceğiz.

Kaynak:Teknotime.net