Mercedes GP Patronu Ross Brawn, yeni bir Formula 1 takımının 2011'de gridde yer alması ve rekabetci olmasının cok zor olduğunu soyledi. FIA, gecen sene USF1 projesinin başarısız olmasının ardından 2011 icin 13. takımı belirleme adına bir surec başlatmıştı. Bir kac takım girme niyetlerini acıklamış, bunlardan inanılana gore GP2 takımı ART ve Amerikan Cypher Grup adaylıktan cıkmış ve geriye Stefan GP, Epsilon Euskadi ve Villeneuve/Durango birlikteliği kalmıştı. Gecen ay sonunda bir kararın verilmesi bekleniyordu ama karar, Ağustos sonuna atıldı. Brawn: “Şimdi mucadelenin cok yakın olduğunu duşunuyorum. Gelecek sene icin arazımıza calışmaya başladık. Acıkcası koyduğumuz kaynak ve cabanın miktar ileri derecede." “Takımların daha kısa surede araclarını oluşturacağını duşunuyorum, bunu bu sene yeni takımlar gosterdi. Ama bu cok zor. Gelecek sene icin bir takımın oluşturulmasının oldukca marjinal olduğunu duşunuyorum." Brawn ayrıca takım sayısının arttırılmasında da emin değil. Brawn: “Şu anda cok uygun bir gride sahip olduğumuz gerceğine de bakmamız gerektiğini duşunuyorum. 24 arac oldukca iyi bir uzunluk" “13. bir takımın gelmemesinin bir felaket olacağını duşunmuyorum. Yapmamız gereken, elimizdekileri tutmak. Gridin gerisindeki kucuk takımların, ikinci araclarıyla arayı kapatacaklarından eminim" “Elimizdeki takımlarla gelecek sene ilginc bir grid olacağını duşunuyorum" TRF1 __________________