Jari-Matti Latvala, Finlandiya rallisinde, amansız Citroen'leri geride bırakarak kariyerinin en onemli zaferini elde etti. Hirvonen'nin kazasının ardından Ford takımının tek umudu olan Latvala, Ogier, Loeb ve Solberg'e karşı harika bir savaş vererek galibiyeti haketti. Solberg'in geriye duşmesi ile Citroen takımının en guclu isimleri Sebastien Ogier ve Sebastien Loeb, Latvala'yı kovalamaya başladılar. Citroen pilotları ralliye kotu başlamanın cezasını cektiler ve Latvala'ya yetişemediler. Loeb ilk gun aerodinamik problemler yaşamıştı. Latvala son iki etaba Ogier'in 10 saniye onunde girdi ve liderliğini korumayı başardı. 3. olan Loeb ise sonuctan cok fazla memnun değil. '3. sıra istediğim yer değil ama buraya galibiyet icin gelmemiştim zaten. Puan toplamak hedefimdi. Bu ralli bana uygun değil biliyorum. Her zaman iyi sonuclar elde edebilirim ama burada değil. Ucunculuk o kadar da kotu değil o yuzden.' Petter Solberg bir sure lider goturduğu rallide Loeb'un arkasında kaldı. Son etaba Loeb'i gecip 3. luğu elde etmek umudu ile giren Norvecli pilot Loeb'un hızına ayak uyduramadı ve 4. luğe razı oldu. Dani Sordo ise ralliye iyi başlamıştı fakat ilk uc icinde ilerlerken temposunu kaybetti ve 5. liğe duştu. Matthew Wilson, Ford'u ile Mads Ostberg'in 7.1 saniye onunde 6. oldu. Ostberg ise Cuma gunu lastik patlatmasına rağmen iyi bir ralli gecirdi ve 7.liğe tırmandı. Ostberg bunu en iyi suruşu olarak tanımladı. Geri donen efsane Juha Kankkunen harika bir 8. lik alarak WRC'ye verdiği arada yeteneğini kaybetmediğini gosterdi. Vatandaşı Kimi Raikkonen ise Kankkunen ile yakın bir ralli gecirirken pist dışına cıktı ve 9 dakika kaybetti. Bunun ardından Raikkonen 25. sırada ralliyi tamamladı. Henning Solberg ise iyi bir ralli gecirirken kaza yaparak tum umutlarını tuketti. Sıra Pilot Araba T.Zamanı/Fark 1. Jari-Matti Latvala Ford 2h31m29.6s 2. Sebastien Ogier Citroen + 10.1s 3. Sebastien Loeb Citroen + 26.0s 4. Petter Solberg Citroen + 30.7s 5. Dani Sordo Citroen + 1m45.0s 6. Matthew Wilson Ford + 5m43.7s 7. Mads Ostberg Subaru + 5m50.8s 8. Juha Kankkunen Ford + 7m49.0s 9. Juho Hanninen Skoda + 9m05.0s 10. P-G Andersson Skoda + 10m15.7s kaynak __________________