McLaren, Marina Bay'da şampiyonluk umutları buyuk darbe alan Lewis Hamilton'ın, buna rağmen Singapur'un hayal kırıklığını geride bırakarak en kısa surede mucadeleye doneceğini soyledi. McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, once İtalya, ardından Singapur'da yaşanan şanssızlıkların Hamilton'ın zihnini cok fazla meşgul etmeyeceğini belirterek, İngiliz pilotun Japonya'da yeniden potansiyelini ortaya koyacağından emin olduğunu kaydetti. "Lewis, Suzuka'ya giderken (bu hayal kırıklığını) aklından cıkarmış olacak" diyen Whitmarsh, "Kendisine hızlı bir arac verirsek o yarışı kazanır. Şu an odaklanacağı şey de bu" ifadelerini kullandı. Monza'daki yarıştan sonra yaptığı gibi Singapur GP'nin ardından da Hamilton'ın odasına giderek kendisiyle ozel olarak konuştuğunu ve yaşananlardan dolayı kendisini yıpratmaması gerektiğini soylediğini belirtti. Whitmarsh, "Lewis'le konuşmaya gittim. Tam bir hayal kırıklığı icindeydi. Tutkulu bir yapıya sahip. Ona, insanların kendisine ucuz eleştirilerde bulunacaklarını ancak gerceklere bakmak zorunda olduğunu anlattım. Riskli bir sollama manevrası yapmadığını, hata yapmadığını soyledim. 'Sadece şanssızdın, bu da motorsporlarında olur. Şimdi onumuzdeki yarışlara odaklanman lazım' dedim" şeklinde konuştu. Whitmarsh, "O da bunu biliyor. Fakat sadece bilmek, aslında podyuma cıkması ve şu an şampiyona lideri olması gerektiğini duşunduğunde, bu hayal kırıklığını bir kenara atmaya yetmiyor. Fakat o zorlu bir rakip ve geri donecek, Suzuka'da guclu bir performans sergileyecek" dedi. TurkiyeF1.com __________________