Şampiyonluk umidinin sona ermediğini vurgulayan Lewis Hamilton, Japonya Grand Prix'de hicbir şeyden cekinmeyeceğini ifade etti. İtalya ve Singapur'daki kazaların ardından son iki yarıştan puansız donen McLaren pilotunun, Mark Webber'le arasındaki 20 puanlık farkı kapatabilmek icin Suzuka'da iyi bir sonuc alması gerekiyor. Hafta sonuna yonelik kısmen agresif bir yaklaşım sergileyeceğini işaret eden Hamilton, Japonya'da ilk zaferini kazanabilmek icin tum imkanları değerlendirmek istediğini dile getirdi. Hamilton, "Suzuka benim icin yarım kalmış bir iş. Gectiğimiz yıl elimden gelenin en iyisini yaparak yarıştım. Fakat arac yeterince hızlı değildi. Bu yıl, hicbir şeyden cekinmeyeceğim, şampiyonluk umitlerini surdurmek icin guclu bir sonuca ihtiyacım var. Cuma sabahı kokpite gectiğim andan itibaren de tumuyle buna odaklanacağım" dedi. Hamilton ayrıca, "Şimdi geri durma zamanı değil, mucadele zamanı" ifadelerini kullandı. Aynı şekilde Webber'le 25 puanlık farkı kapatabilmek icin iyi bir sonuc peşinde olan Jenson Button da, "Suzuka da guzel sonuclar almıştım, fakat orada hic zaferim yok. Ancak pistin benim stilime uygun olduğunu duşunuyorum. Suzuka'nın virajlarında hızı mumkun olduğunca yuksek tutmak ve cok yumuşak ve belirli bir ritmi yakalayarak bu korumak lazım. Aksi takdirde, virajda yanlış yaptığınızda momentumu yeniden kazanabilmek icin cok zorluyorsunuz, bunun da bedeli oluyor" dedi. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: 'Japonya'da hicbir şeyden cekinmeyeceğim'