Renault, Kimi Raikkonen'in; Fransız ekibinin kendi reklamını yapmak icin ismini kullandığı yonundeki acıklamalarına tepki gosterdi. Fin pilot dun yaptığı acıklamada, Renault ile temasa gecmiş olmasına rağmen, gelecek sene Fransız ekibiyle yarışmasının asla sozkonusu olmayacağını ifade etmiş ve Renault'nun imajını guclendirmek icin kendi adını kullandığını iddia etmişti. Renault takım patronu Eric Boullier ise Raikkonen'in iddiasını sacma olarak niteleyerek, Raikkonen'in medyaya verdiği demecte ileri surduğu gibi, Kimi'nin imajından hicbir şekilde faydalanmaya calışmadıklarını vurguladı. Japonya GP icin Suzuka'ya gelen Boullier burada yaptığı acıklamada, "Spa'dan sonra menajeri bizimle temasa gecti. Goruşmeyi başlatmak isteyen onlardı. Biz de o zaman dedik ki, 'Lutfen biraz bekleyin. Evet, bizimle temasa gecmiş olmanız gururumuzu okşuyor, fakat Vitali'nin potansiyeline ilişkin değerlendirmemizi yapmamız lazım. Ondan sonra bir sonuca varp size geri doneceğiz' Olanların hepsi bu" dedi. Boullier, "Medyayı iddia edildiği gibi asla kullanmadım. Medyaya, Kimi'nin bizimle iglilendiğini anlatmakta da bir cıkar gormuyorum. Tabi medya bu olaya buyuk ilgi gosterdi. Gectiğimiz hafta boyunca bu konuyla ilgili haberler devam etti. Sanırım Kimi de basındaki bu durumdan rahatsız oldu" diye konuştu. Raikkonen'in Renault hakkındaki bu agresif ifadeleri karşısında şaşırdığını da itiraf eden Boullier, "Yorumlarından dolayı hayal kırıklığına uğramazsınız ama niye boyle agresif, bizi bu şekilde sucluyor anlamıyorum. Medyaya boyle şeyler anlatmak icin aslara peşlerinden koşmam, biz sadece sorulara cevap veriyoruz. Bu durum bizi de kısmen sıkıntıya soktu" dedi. TurkiyeF1.Com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault Raikkonen'in iddialarına cevap verdi