Dunya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dunya şampiyonu olan milli motosikletci Kenan Sofuoğlu İstanbul'a geldi..

Sabiha Gokcen Uluslararası Havalimanı'nda annesi Nurhayat, babası İrfan Basri Sofuoğlu, yakınları ve İstanbul Genclik ve Spor İl Muduru Tamer Taşpınar tarafından cicekler ve tezahuratla karşılanan Sofuoğlu, daha sonra konferans salonunda basın toplantısı duzenledi. 2010 sezonunun kolay gecmediğini ifade eden Sofuoğlu, şunları soyledi: ''Sezona sakat olarak başladım. Sezon başında sakatlığın yanı sıra motosikletimde de sıkıntı vardı. Sezon ortasına kadar uygun olmayan motosikletle yarıştım. Kolay bir sezon değildi. 9. yarışta rakiplerimden biri sakatlandı. Sonra Laverty ile mucadele ettim. Son yarışta ihtiyacım olanı biliyordum ve şampiyonluğa ulaştım.'' ''Dunya şampiyonu olacağımı tahmin ediyordum ama 13 yarışın hepsinde podyumda olacağımı tahmin etmemiştim'' diyen Sofuoğlu, yarışa başlamadan once uzerinde buyuk bir baskının olduğunu ifade ederek, ''1 yarışta dunya şampiyonu olamıyorsunuz. Dunyanın farklı yerlerinde farklı iklimlerde yarışıyorsunuz. Boylesine zorlu bir maratonun ardından da şampiyonluğa ulaşmak mutluluk verici'' diye konuştu. -''ODUL PEŞİNDE KOŞMUYORUM''- İstanbul'a gelir gelmez hakkında bazı soylentiler olduğunu işittiğini, bundan da uzuntu duyduğunu anlatan Sofuoğlu, ''Odul peşinde koşuyormuşum. Trilyonlarca parayı Spor Toto'dan almayan ben mi odul peşinde koşuyorum? Cok şukur oyle bir sıkıntım yok. Hayalim olan o kavukla dunya şampiyonluğu turu atmaktı, bunu da başardım'' dedi. Turkiye'de en buyuk desteği devletten aldığını belirten Sofuoğulu, şoyle devam etti: ''Spordan sorumlu Devlet Bakanlığından aldığım buyuk bir destek var. Her yarışımdan sonra Genclik ve Spor Genel Muduru Yunus Akgul, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Ucar beni arıyor. Ayrıca Bakanımız Faruk Nafiz Ozak da benimle yakından ilgileniyor. Dun Başbakanımızın arayıp beni tebrik etmesi cok onemliydi. Başbakanımız daha once yaptığı bir konuşmada başarılı sporcu olarak benden bahsetmişti.'' -YENİ HEDEF MOTO2- Dunya Supersport Şampiyonası'nda iki kez şampiyonluğa ulaştığını ve bircok rekor kırdığını kaydeden Sofuoğlu, ''Artık farklı bir kategoride yarışmak istiyorum. Gelecek sezon Moto2'de yarışacağım. Buna alışmak icin de bu sezon son iki yarışına katılmayı duşunuyorum. Yarış kazanacağıma inanıyorum. İnşallah orada da şampiyon olmak icin elimden geleni yapacağım'' ifadelerini kullandı. Kenan Sofuoğlu, ''2. Lig futbolcusu kadar kazanmıyorum'' şeklinde kendisine atfen haber duyduğunu belirterek, ''Ben kimseyle bir roportaj yapmadım. Cok once yapılan konuşmaları şimdi ortaya cıkardılar. Boyle şeylerin konuşulmasını istemiyorum'' acıklamasında bulundu. Fransa'daki yarışta piste gittiğinde Turk bayrağını goremediğini ve bu nedenle ikazda bulunduğunu ifade eden Sofuoğlu, ''İkazım sonrası ertesi gun Turk bayrağı asıldı. Butun Avrupa'da bu konuşuldu'' dedi. -OMUZLARDA TAŞINDI- Kenan Sofuoğlu, basın toplantısının ardından omuzlara alınarak terminal dışına cıkarılırken, cok sayıda seveni tezahurat yapıp, meşaleler yakarak sevgi gosterilerinde bulundu. Havalimanına cok sayıda motisikletcinin de geldiği gozlenirken, Sakaryaspor forması giydirilen Kenan Sofuoğlu, bir aracın uzerine cıkarak kendisini karşılamaya gelenlere teşekkur konuşması yaptı. Sevgi gosterileri arasında hava limanından guclukle ayrılabilen Sofuoğlu, motosiklet ve araclardan oluşan konvoyla memleketi Sakarya'ya hareket etti.

Ajansspor