Kimi Raikkonen, Renault ile temasa gectiği haberlerinin ardından Fransız ekibinden yapılan acıklamalara yonelik sessizliğini bozdu. Renault'ya sert tepki gosteren Fin pilot, gelecek sezon Fransız ekibine katılmayacağını soyledi. Takım patronları Gerard Lopez ve Eric Boullier, gectiğimiz gunlerde yaptıkları acıklamalarda, bu sezon dunya ralli şampiyonasına gecen Fin pilotun gelecek yıl Robert Kubica'nın yanında yer almaya aday olduğunu ifade etmişlerdi. Boullier ayrıca, yaptığı bircok acıklamada, Raikkonen'in F1'e donmek konusunda ciddi bir motivasyona sahip olup olmadığını gormek icin karar vermeden once kendisiyle goruşmesi gerektiğini dile getirmişti. Boullier bununla birlikte Raikkonen'in teklifinin Fransız ekibinin ilerleyişini ve gelecekte şampiyonluk mucadelesi verecek bir takım olduğunu gostermesi acısından memnuniyet verici olduğunu soylemişti. 30 yaşındaki Raikkonen ise yapılan yorumlara kızgın bir şekilde karşılık vererek, gelecek sezon Renault'da yer almayacağını kaydetti. Turun Sanomat'a konuşan Raikkonen, "Benim adımı kendilerini pazarlamak icin bu şekilde kullanmalarından buyuk hayal kırıklığı duydum" ifadelerini kullandı. Sadece menajerinin Renault ile "haftalar once temasa gectiğini belirten Raikkonen, "Hepsi bu kadar" dedi. Fin pilot ayrıca, "Renault icin yarışmayı ciddi olarak hicbir zaman duşunmedim. Size yuzde 100 temin ederim ki gelecek yıl da orada olmayacağım" şeklinde konuştu. TurkiyeF1.Com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen kızdı: 'Renault'yla F1'e donmem sozkonusu değil'