BudgetBookGP'nin haberine gore Alfa Romeo Racing'in yeni sezon butcesi buyuk oranda artacak ve toplamda 250 milyon euro'yu bulacak. 1993 yılında Formula 1'e giren Sauber F1 takımı, 2018 yılı sonuna kadar aralıksız olarak Formula 1'de yer almıştı. Yeni sezonda Sauber ismi artık Formula 1'de yer almayacak cunku takımın isim hakkını Alfa Romeo aldı. Alfa Romeo, gecen yıl Sergio Marchionne'nin isteğiyle Formula 1'e girmişti ve sadece Sauber'in isim sponsoruydu. Ancak 2019'da bu ilişki bir sonraki seviyeye taşınıyor ve takımın ismi "Sauber Alfa Romeo" değil, "Alfa Romeo Racing" oldu. Bu anlaşma, Sauber'in Alfa Romeo'nun fabrika takımı olduğu anlamına gelmezken, İsvicreli ekip son yıllarda olduğu gibi bağımsızlığını koruyacak. Tıpkı Ferrari gibi Fiat Chrysler ailesine ait olan Alfa Romeo, gecen yıl Sauber'e isim sponsorluğu icin 50 milyon euro odemişti. BudgetBookGP'ye gore, 2019'da bu rakam iki katına cıkacak ve takım 2019 yılında toplamda 250 milyon euro'luk bir butceye sahip olacak. Bu İsvicreli ekibin, Renault ve McLaren gibi onemli takımlarla aynı butceye sahip olacağı anlamına geliyor. Sauber gecen yıl on takım arasında sezonu sekizinci bitirmişti ancak sezon boyunca en cok gelişen takım olmuştu. Vasseur, "Bu uzun bir surec, adım adım gitmek gerekiyor. Once Ferrari ile motor ici iyi bir anlaşma yaptık. Sonra Alfa Romeo ile anlaştık ve diğer sponsorlar icin cok daha cekici hale geldik." "Cok genc bir takımız ve şirketi donuşturuyoruz. Şimdi Kimi gibi bir lidere sahip olmak takıma yardımcı olacak. Onun gelişi muhendislerin sadece araca odaklanmasına yardım edecek." "Durum cok acık. Benim acımdan gercek yarış daha cok -on bolumde değil- ikinci grupta. Bizim bu alanın zirvesinde yer almamız gerekiyor." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alfa Romeo Racing'in Butcesi 250 Milyon Euro mu Olacak?