Pierre Gasly, Formula 1'e girmeden once GP2 şampiyonluğu gibi donemlerde yanlış zamanda doğru yerlerde bulunduğunu ve şimdi Red Bull fırsatıyla bunun karşılığını aldığını soyledi. Gasly, 2016 yılında GP2'de şampiyonluğa ulaşan ilk Red Bull surucusu olmuş ancak ertesi yıl Carlos Sainz Jr ve Daniil Kvyat'ın Toro Rosso'da devam etmesinden oturu Super Formula'da yarışmak zorunda kalmıştı. Ancak Sainz, son yarışlar icin motor anlaşması kapsamında Renault'ya gecerken, Kvyat gosterdiği kotu performansın ardından Red Bull surucu programından cıkartıldı ve durum boyle olunca Gasly, Formula 1'e adım attı. Gasly, 2018'de Toro Rosso ile F1'deki ilk tam sezonunu gecirirken, sezon sonunda Daniel Ricciardo takımdan ayrıldı ve yeni sezonda yerini Gasly alacak. Motorsport'a konuşan Gasly, F1'deki ilk fırsatı icin uzun sure beklemesinin karşılığını alıp almadığı sorusuna, "Ben eğer her zaman doğru şeyleri yaparsanız, bir noktada iyi şeylerin size doğru geleceğine inanırım." "Şimdi bunun karşılığını aldığıma gercekten cok sevindim. Gecmişte yaptığım tum sıkı calışmalar sayesinde buyuk bir fırsat yakaladım." "Bazen yanlış zamanda doğru yerde oldum ama bu kez doğru zamanda doğru yerde olmayı başardım." "Son 13 ayda hayatım gercekten harikaydı." "Her zaman oyle olmasa bile her zaman 'Tamam, elimden geldiğince zorlamaya devam edersem ve her zaman kendimden maksimumu alırsam iyi şeyler olacak' diye duşundum." Gasly, gecen yıl Toro Rosso'da mucadele ederken takım şasi tarafında beklenen gelişimi kaydedemedi. Honda ise sezon boyunca ilerleme kaydetse de gridin en cok motor değişikliği yapan ureticisiydi. Bununla birlikte hem yeni takım arkadaşı Max Verstappen hem de Red Bull'la dort şampiyonluk yaşamış Sebastian Vettel, Toro Rosso'daki guclu performanslarının ardından burada kısa bir sure yarışıp sonrasında Red Bull'a gectiler. Gasly, "Geriye donup bakarsam, bunu başaran isimler sadece başarılı olanlar." "Seb'e bakıyorum ve benimle aynı şeyi yaptığını goruyorum. Toro Rosso ile 1.5 yıl gecirdi ve Red Bull'a gecti. Sonrasında da hemen başarıya ulaştı." "Max de aynı şeyi yaptı, hemen başarılı oldu. Yani bilirsiniz. Her şey bana bağlı. Başarısız olan insanlara bakmak istemiyorum." "Elbette neyin yanlış gittiğini gorebilir ve bunlardan dersler cıkartabilirsiniz. Ama ben başarılı insanlardan ilham alıyorum." "Ornek aldığım kişiler onlar. Bu mumkun olduğunu, insanların daha once başarılı olduğunu gosteriyor." dedi. Gunluk Gazeteler