Yedi kez Formula 1 dunya şampiyonu Michael'ın oğlu Mick, efsane pilotun oğlu olmaktan memnun olduğunu soyledi. Yedi kez dunya şampiyonu Michael'ın oğlu Mick Schumacher, 2018 yılında Avrupa Formula 3 Şampiyonası'nda sekiz galibiyet almış ve sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Gosterdiği bu guclu performansın ardından 2019'da Formula 2'ye gecerken, Ferrari'nin de genc surucu programına girdi. Yeni sezonda babasının beş kez şampiyon olduğu Ferrari'nin F1 aracını test etmesi beklenen genc pilot, babasını "F1'in en iyisi" olarak nitelendirdi ve onun oğlu olduğu icin mutlu olduğunu dile getirdi. "Tum zamanların en buyuk Formula 1 pilotunun oğlu olduğum icin mutluyum. Onun tum zamanların en iyi F1 pilotu olması beni mutlu ediyor. Onun cok buyuk bir taraftarıyım. Schumacher soyadını taşımanın bazen zor olduğunu soyleyebilirim, ama bu boyledir. Bunun iyi tarafları var ama kotu tarafları da var." "Dunyanın dort bir yanındaki insanların desteğini almak kotu bir şey değil. Bunun icin tabii ki minnettarım." "Yarışmak ve karting yapmak ailem icin oldukca normal bir şey ve babamla karting yapmaya her zaman bayılırdım. Onunla aynı pisti paylaşmak cok eğlenceliydi." "Bir gun bana 'yarışmak senin icin bir hobi mi? Yoksa profesyonel olarak yapmak istiyor musun?' diye sorduğunu hatırlıyorum. Ona hemen 'Profesyonel olarak yapmak istiyorum.' dedim. Asla bundan farklı bir şey yapmak istemedim." Schumacher, F3'te yaşadığı şampiyonluğun ardından cok mutlu olduğunu da dile getirdi. "Her şey Spa'da başladı. Sonrasında uc yarışın tamamını kazandığım Nurburgring'de şampiyonluğun mumkun olduğunu gordum. Bunu başarabilirdim." "Garip gelebilir ama sezon boyunca şampiyonluğun uzakta olduğunu hic duşunmedim. Daima kazanacağımı duşundum. Gerekli tempoyu yakalamıştık ama her zaman doğru gitmeyen pek cok şey olduğunu gorebiliyorduk." "Her şeye rağmen daima kazanacağıma inandım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mick: F1 Tarihinin En İyi Pilotunun Oğlu Olduğum İcin Cok Mutluyum