Alfa Romeo Racing pilotu Antonio Giovinazzi, 2019 Formula 1 sezonunda dordunculuğu hedefleyebileceklerini soyledi. Sauber-Alfa Romeo gecen yıla gridin en gerisinde başlamasına rağmen sezon ilerledikce ciddi bir gelişim kaydetmiş ve duzenli olarak ilk onda yer almayı başarmıştı. Takım 2018'in ortasında 2019'a odaklandı ve Alfa Romeo Racing'in artan desteğiyle birlikte ciddi bir gelişim kaydetmeleri bekleniyor. Yeni sezonda Kimi Raikkonen'le birlikte Alfa Romeo Racing'le yarışacak Giovinazzi, ilk dort savaşı vermeyi beklediklerini soyledi. İtalyan surucu, "Sauber icin dordunculuğun oldukca buyuk bir hedef olacağını soyleyebilirim cunku Renault gercekten cok guclu ve gelecek yıl sahip oldukları suruculerle yine cok guclu olacaklar." "Yani henuz bir şey soyleyemeyiz. Gelecek yıl farklı bir araca sahip olacağız ve bunun bizi diğerlerine kıyasla nereye yerleştirdiğini goreceğiz." "Elbette ki hedefimiz geri kalanların en iyisi olmak ve bunu başarmak gercekten kolay olmayacak. Her şeye rağmen bunu başarmak icin cok zorlayacağız." dedi. Giovinazzi, yarışlara geri doneceği icin cok heyecanlı olduğunu soyledi. "Durust olmak gerekirse yarışlara geri donmek icin sabırsızlanıyorum. Yarış hafta sonunun getirdiği baskıyı ve pazar gunku yarışları ozluyorum." "İlk yarışlar cok zor olacak cunku yanımda uzun yıllardır F1'de olan bir dunya şampiyonu var." "İşimi yapmaya ve yarıştan yarışa gelişmeye calışacağım. İyi bir iş yapıp yapmadığımızı sezon sonunda goreceğiz." "Benim icin duygusal olacak cunku hayalim gercek oluyor. Bu, İtalya'daki tum motor sporları taraftarları icin harika bir haber." Gunluk Gazeteler