Eski McLaren pilotu Stoffel Vandoorne, Formula 1'deki siyasetin Formula E'de olmadığını ve burada yarışmanın kendisini mutlu ettiğini soyledi. Formula Renault 3.5'u ikinci, GP2'yi ise şampiyon olarak tamamlamasının ardından 2017'de Formula 1'e giren Vandoorne, McLaren'la geride kalan iki yılda pek de iyi bir araca sahip değildi ve 2018'deki tum sıralama turlarında Fernando Alonso'ya mağlup oldu. 2018 sonunda McLaren'dan ayrılan Vanodorne, şimdi HWA ile Formula E'de mucadele ediyor. Motorsport'a konuşan Vandoorne, Fernando Alonso'nun F1'deki takım arkadaşı olmasının kendisini dezavantajlı duruma duşurup duşurmediği sorusuna, "Bir şey soylemek zor. Olanları değiştiremem ve McLaren zamanında yaşadığım şeylerden oturu herhangi bir pişmanlık duymuyorum." "Her şeyin daha duzgun gittiği kariyerimin onceki kısmına kıyasla kesinlikle en iyi zaman değildi. Ama sanırım beni daha da guclu hale getirdi." "Kendimden kaynaklanmayan ve kendi kontrolumde olmayan pek cok şey vardı. Ama bu bir karakter oluşturma sureciydi ve şimdi yola devam ediyorum." "Şimdi tamamen farklı bir ortamdayım ve bu şahsen cok keyif verici." “Suruculerin birbirleriyle olan ilişkileri, padokta siyaset olmaması nedeniyle cok daha rahat. Herkes birbirleriyle daha iyi geciniyor." yanıtını verdi. Vandoorne şimdiye kadarki uc sıralama turlarının ikisinde dorduncu ve beşinci olmasına rağmen yarışlada hic puan alamadı. Mercedes F1'in simulatorunde de calışacak olan 26 yaşındaki pilot, HWA'ya gecmesinin ardından uzun vadeli bir geleceğe sahip olmasının daha kolay hale geldiğini dile getirdi. "F1 bildiğiniz gibi ongorulemez. Surucu pazarına bakarsanız, gecen yıl olanların coğu tahmin edilemezdi. Kimse bunun olacağını duşunmezdi." "Orada olmayacağını duşunduğumuz bazı insanlar oradalar ve orada olacağını duşunduğumuz bazı insanlar orada değiller." "Caresizce Formula 1'e donmek icin cabalamıyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vandoorne: Formula 1'deki Siyasetin Olmadığı Formula E Cok Eğlenceli