Heineken global markasının kıdemli yoneticisi Gianluca di Tondo, gelecekte galibiyet savaşında daha fazla takım olmasını umduklarını soylerken, Liberty'nin F1'i yonetim şeklinden memnun olduklarını ve gelecekte sporda kalmaya sıcak baktıklarını soyledi. Heineken, 2016'nın haziran ayında Formula 1 yonetimiyle sozleşme imzalamış ve 2023 yılına kadar opsiyonu bulunan anlaşma icin toplamda 250 milyon dolar odemişti. Şu anda Formula 1'in en onemli sponsorları arasında yer alan Heineken global markasının kıdemli yoneticisi Gianluca di Tondo, geride kalan surecte yaşananlardan memnun gorunurken, Formula 1'de galibiyet savaşı veren daha fazla takım olmasının herkese yardımcı olacağını soyledi. Di Tondo "Formula 1'le yaptığımız anlaşmadan oldukca memnun kaldık. Formula 1 bizim en buyuk başarı hikayelerimizden birisi. Son birkac yılda aktiflik soz konusu olduğunda Pirelli'den sonra Formula 1'in ikinci sponsoruyduk. Pirelli'nin hemen gerisindeyiz. Ama onlar bir lastik tedarikcisi oldukları icin sporda teknik bir role sahipler. "Burada işler giderek daha kolay hale geliyor. Sporu aktif hale getirme konusunda Liberty Media ile aynı fikre sahibiz. Dijital iletişimin onemli olduğunu duşunuyorlar. Formula 1'in gidişatından memnunuz. Formula 1 sayesinde Brezilya şu anda en hızlı buyuyen pazarımız. İtalya, Cin ve Meksika'da da işler doğru yonde gidiyor. Biz de Formula 1 programına buyuk yatırımlar yapıyoruz." "Liberty'nin yaptıkları şey cok ilginc. Oğrenecek cok şeyimiz var, ancak yaptıkları şeyler ilgi cekici. Gecen yıl harika bir şampiyona olduğu icin şanslıyız. Ozellikle sezon sonundaki yarışlar cok eğlenceliydi. Seyirci artıyor, bu yuzden Liberty'nin F1'i yonetim şeklinden memnunuz." "Daha fazla gelişim kaydedebiliriz ancak bu daha cok şampiyonada işlerin nasıl yuruduğune bağlı. Şampiyonluk icin daha fazla savaş varsa ve daha fazla surucu galibiyet savaşı verirse, izleyici sayısı buyuk oranda artacak. Formula 1'deki herkes gibi ben de bu yonde gelişim kaydedilmesi gerektiğini duşunuyorum. Şu anda Mercedes, Ferrari ve Red Bull gibi galibiyet icin savaşan uc takımımız var. Bununla birlikte 2019'da bu savaşa başkalarının da katılmasını umuyorum cunku bu sporu daha ilginc kılıyor." "Soylediğim gibi sporu değiştiriyorlar ve Liberty'nin gittiği yonu seviyorum. Gecen yıla gore spor cok değişti, bu yuzden olan şeylerden memnunuz." Formula 1'le olan anlaşmalarını uzatıp uzatmayacakları sorusuna Di Tondo, "Bunu değerlendiriyoruz. Şu anda devam etmemek icin hicbir sebep yok. Formula 1'deki ilk toplantımızda 'kalmak icin buradayız' demiştim. Uzun suredir buradayız." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Heineken, Galibiyet Savaşında Daha Fazla Takım İstiyor