Yamaha MotoGP surucusu Maverick Vinales, yeni ekip şefi Esteban Garcia’nın 2019’da gostereceği gelişimin anahtarı olduğunu ve kendisine “daha cok guven” verdiğini belirtti. Bu sene başında yeni Petronas SRT Yamaha takımına gecen Ramon Forcada, Vinales’in Yamaha’ya katıldığı zamandan beri İspanyol surucunun ekip şefliğini yapıyordu. Vinales’in yeni ekip şefi Esteban Garcia ise Yamaha’ya katılmadan once KTM surucusu Bradley Smith’in ekip şefliğini ustleniyordu ve Moto3’te Vinales ile beraber calışma fırsatı yakalamıştı. Garcia, yeni gorevine Jerez’deki sezon sonu testlerinde başladı. Yamaha’nın 2019 lansmanında konuşan Vinales bu konuda, “Umarım bana yardımı dokunur. Bence Esteban benim sakin olmam ve elimden geleni yapmamın anahtarı.” “Teknik bir acıdan ise, Ramon’dan daha iyi birisini bulmak zor.” “Yamaha’da uzun yıllar calıştı, bu yuzden cok zor. Ancak bana daha fazlasını verebilecek birini arıyordum. Bana daha fazla guven verecek, daha yakın olacak, daha samimi olacak birini arıyordum.” “Bence Esteban, Ramon’dan tamamen farklı bir karakter. Eminim bu daha iyi olacak. Takımda Esteban ile daha fazla guvende hissediyorum.” dedi. Vinales’in ekibine sezon oncesi testlerde Julian Simon da katıldı. Eski 125cc şampiyonu Simon, surucu performansı analisti olarak takıma katıldı. Vinales, “Julian ile iş birliği yapacağız, hem pist icinde hem de pist dışında akıl hocam olacak.” “Yeni ekip arkadaşlarımla calışmak iyi bir tecrube olacak. Ben ekibimle ve butun takımımla sakin calışmayı seven biriyim.” “Bununla birlikte biraz daha fazla performans gosterebilirim.” dedi. Vinales, Suzuki’den ayrılıp Yamaha’ya katıldığından beri inişli cıkışlı bir performans gostermişti. Yamaha ile gecirdiği iki sezonda toplam dort yarış kazanan surucu, iki sezonda da şampiyonluk yarışının uzağında kalmıştı. Yamaha’nın 2019 lansmanında konuşan takım patronu Lin Jarvis, Garcia ve Simon’u takıma katmalarının Vinales’e istikrar getireceğini umduğunu belirtti. “Maverick’in ekibine yeni katılan bu iki İspanyol’un, garajın Maverick tarafına yardımcı olacak ve yenilenmiş bir grup hissine sahip olacaklar.” Jarvis, Vinales’in takım arkadaşı Valentino Rossi’nin yeni surucu performans analistinin Idalio Gavira olduğunu acıkladı. Eski Avrupa Superbike şampiyonu Gavira, Luca Cadalora’nın gorevden ayrılmasıyla yeni gorevine Jerez testinde başladı. Gunluk Gazeteler