Yamaha MotoGP takımının patronu Lin Jarvis, Yamaha'nın 2019 sezonunda yeniden zaferler icin mucadele edebilmek icin devrime ihtiyacı olmadığını duşunuyor. Yamaha, pazartesi gunu Jakarta'da yaptığı lansmanla birlikte 2019 yılında mucadele edeceği yeni YZR-M1'i tanıtırken, yeni sezon oncesinde yapılacak testler carşamba gunu başlıyor. Iwata merkezli marka, 2018'de zorlu bir yılı geride bıraktı ve sezon boyunca galibiyet mucadelesinden uzak kalırken, sadece Avustralya'da Maverick Vinales'le zafere ulaştı. Yamaha gecen yılın sonunda bir toparlanma surecine girerken, Vinales ve Valentino Rossi daha iyi sonuclar elde ettiler. Yamaha'nın durumu hakkında konuşan Lin Jarvis, "Durust olmak gerekirse şu anda bir devrime ihtiyac duymuyoruz. Sadece guclu bir evrime ihtiyacımız var. Gecen yılın sonuna bakarsanız cok yakındık." "Her alanda mukemmel olmaya ihtiyacımız var. Şimdi eğer devrim yaparsak, temeli kaybetmiş olacağız." "Yani motosikletle ilgili radikal bir şey yok. Valencia'da zamanımızın coğunu secim yaparak gecirdik. Şimdi Valencia'dan gelen ve ince ayar yapılması gereken bir veya iki seceneğe bakacağız." "Herhangi bir devrime ihtiyacımız olduğunu gercekten sanmıyorum. Umarım her şey yoluna girer." dedi. Yamaha yeni sezonda Movistar yerine Monster Energy sponsorluğunda yarışacak ve aynı zamanda MotoGP projesinin başına Takahiro Sumi getirildi. Jonas Folger takımın Avrupa test takımının başına getirilirken, Japonya ve İtalya fabrikaları arasındaki etkileşimi arttırmak icin onemli organizasyonel değişiklikler yapıldı. Jarvis, bu hafta yapılacak sezon ici testinde yeni motorun yanı sıra "elektronik cozumler" ve "yeni şasi cozumleri" test edeceklerini soyledi. "Bizim icin cok onemli bir test, gercekten onemli. Gecen hafta İtalya'da pek cok insana bana 'Bu sezon nasıl bir performans gostereceksiniz?' diye sordu. Ben de 'Durust olmak gerekirse iyi olmasını umuyorum, ama bilmiyorum' dedim." "Sepang'a gidene kadar rakiplerimizin ne kadar iyi olduğunu bilemeyeceğiz. Belki kendimize kotu diyemeyiz ancak rakiplerimiz onemli bir adım atabilir ve belki de rekabetci olamayız." 2017 Assen TT'den bu yana MotoGP'de yarış kazanamayan Rossi, gecen sezonunun coğunluğunda Yamaha'nın kaynaklarını arttırması gerektiğini soylemişti. Yamaha'nın 2019'da yaptığı değişiklikler hakkında duşuncesi sorulan Rossi, "Benim icin cok onemli. Son iki yılda rakiplerimizin calışma şekli gercekten cok değişti." "Ozellikle Ducati'de cok fazla değişiklik oldu. Farklı alanlarda daha fazla insana sahipler ve takımlarını Formula 1 takımı gibi organize ediyorlar. Bu yuzden onların yaptıklarını takip etmeliyiz." "Yamaha'da bir şeyler değişiyor gibi gorunuyor. Japonya'da bazı yeni muhendislere sahibiz. Aynı zamanda Milan'daki merkezden gelen bazı Avrupalı ve İtalyan muhendisler var." "İlginc olacak. Bence guclu olabiliriz ama once bekleyip gormek gerekiyor." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler