Eski Williams test surucusu Susie Wolff, Tatiana Calderon’un gelecekte bir Formula 1 koltuğuna gecme şansı konusunda umutlu olduğunu soyledi, ancak super lisans sisteminin fazladan bir “engel” olduğunu da kabul etti. Calderon son uc senedir GP3’te mucadele ediyor ve en iyi sezonunu gecen sene gecirirken genel klasmanı 16. sırada tamamlamıştı. Bu sene ise, 2005’te GP2 adıyla kurulan ve şu anki ismi Formula 2 olan seride yarışacak olan ilk kadın surucu olacak. 25 yaşındaki surucu ilk F1 testini gecen sene Sauber’le yapmıştı, ancak FIA yonetmeliği bir surucunun F1 yarış lisansı alması icin 40 puan toplaması gerektiğini belirtiyor ve Calderon’un sonucları bu puanları toplamak icin yeterli değil. Ancak, 2014 Britanya Grand Prix’i antrenmanlarında suruş yapıp son 20 yılda bir F1 yarış hafta sonunda piste cıkan tek kadın surucu olan Wolff, Kolombiyalı Calderon’dan etkilendiğini belirtti. Motorsport’a konuşan Wolff, “Bence Tatiana harika bir iş yapıyor.” “Onun yeteneğinden hicbir zaman şuphe duymadım, umarım ilerlemeye devam eder ve daha yuksek seviyelere cıkar.” dedi. Yarışlardan 2015’te emekli olan ve şu anda Venturi Formula E takımının patronluğunu yapan Wolff’a, Calderon’un F1’e yukselme ihtimali sorulduğunda, “Bunun olmasını gormek isterim.” “Artık F1’de yarışmak icin super lisans almanız gerek. Bu, bir başka engel oluşturuyor.” “Ben oradayken super lisansta puan kazanma zorunluluğu yoktu.” “Bu yuzden bu puanları kazanabilmesi zor olacak, ama onu gridde gormeyi isterim.” “Bazen F1’de boş bir koltuk olduğunda ve fırsat ortaya cıktığında zamanlamayı iyi ayarlamak gerekir.” “Sauber ile yaptığı suruşlerde yetenekli olduğunu kanıtladı, bu yuzden neler olacağını bekleyip gorelim.” şeklinde konuştu. Wolff, 2016 yılında Britanya motor sporları yonetim organı Motorsport UK ile birlikte calışan ve yarışlara daha fazla kadın katılımını teşvik etmek icin faaliyet gosteren Dare To Be Different girişimini kurdu. Wolff, motor sporlarında kadınlara yonelik tutumun “biraz duzeldiğine” inanıyor, ancak kadınları padokta ve yarış pistlerinde gormenin “sıra dışı” olduğunu duşunuyor. Bununla birlikte, Wolff’un Venturi'deki yeni FE rolu, takımların kadın suruculeri testlerde kullandığı doneme denk geldi. “FE dunyasında cok hoş karşılandığımı soylemeliyim ve işimi padokta yaparken hicbir sorun yaşamıyorum.” “Ancak bir kadın olarak takım patronluğu yapmak buyuk bir sorunmuş gibi goruluyor. Ancak soylenenleri artık dinlemiyorum.” “İşimin tam olarak ne olduğunu biliyorum ve hedeflerime ulaşmaya odaklandım.” “Cinsiyetim hakkında her zaman sorular gelecek. Ancak bunlar bende negatif bir etki bırakmayacak.” Gunluk Gazeteler