Jenson Button, GQ Dergisi'ne verdiği ozel roportajda kariyeri ve hayatıyla ilgili bazı onemli acıklamalarda bulundu. Jenson Button, Formula kariyerine 2000 yılında Williams'la başlarken, sonrasında Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn GP ve McLaren takımlarıyla mucadele etti. 2017 Monaco Grand Prix'siyle kariyerine son noktayı koyan Button, 2009'da Brawn GP ile şampiyon olurken, toplamda 15 Grand Prix kazanmayı başardı. GQ Dergisi'ne ozel bir roportaj veren Button, ilginc cevaplar verdi. Cocukluğunda "yarış pilotu olacağım" diye duşunduğu bir an olup olmadığı sorusuna Button, "Evet. Avrupa'da yarışmaya başladığım zaman oyleydi. Diğer insanlar yarışmak icin para odemeye başladılar ve bir anda bu konuda baskı oluştu. Ondan once sadece eğlenceyle ilgili bir konuydu. Yarışıyorduk, kazanıyorduk ve seyahat ediyorduk, boylece 14 yaşımdayken gercekten duşunmeye başladım." "Formula 1'de yarışan en genc İngiliz oldum ama en cok hatırladığım şey bunun insanların duşunduğu kadar buyuleyici olmadığıydı. Monaco buyuleyiciydi, ama diğer pistler oyle değildi. Surekli gozler ustunuzdeydi. Her şeyi onlar planlıyorlar ve sizin tek duşunmeniz gereken şey takımın gereksinimleri. Yani roportaj yapmak, muhendislerle konuşmak ve aracı surmek... Yine de harika bir hayat ve şımarıyorsunuz." F1'de yarışmanın en iyi tarafı sorulduğunda Button, "Benim icin cok onemli iki şey vardı. Birincisi rekabetti. Asla F1 kadar rekabetci bir spor bulamazsınız. İkincisi F1 aracını surmenin verdiği zevk. 900 beygirlik bir canavarın direksiyonundasınız ve işiniz aracı zorlamak. Aractan her şeyi aldıysanız, bu sahip olabileceğiniz en iyi hislerden birisi." yanıtını verdi. Jenson Button, ilk Formula 1 galibiyeti icin tam 113 yarış beklemek zorunda kaldı. Umudu tukenirken ilk zaferi geldi. "İlk yarışınızı kazanana kadar sorun yok. Ama eğer yarışlar kazanmaya başlarsanız ve daha sonra kazanamamaya başlarsanız bu gercekten canınızı acıtıyor. 2013 yılında yarış kazanamadık, podyuma dahi cıkamadık. Muhtemelen benim icin cok zor bir yıldı." "Formula 1'de biraz fazla uzun kaldım. Olması gerekenden altı ay daha uzun kaldım. 2016'nın başında kalbim artık Formula 1 icin atmıyordu. Zordu cunku babam 2014'te hayatını kaybetmişti ve o her zaman benim yanımdaydı. O olmadığı zaman spor benim icin asla aynı olmadı..." "2009 şampiyonu olunca duygularım cok farklıydı... Sanırım bu komikti. Cunku yarış kazanmak daha cok anlık bir deneyim. Bu harika. Ama şampiyonluğu kazanmak cok buyuk bir rahatlamaydı cunku kendime cok fazla baskı uygulamıştım." "Şu anda kendimi baskı altında bırakmaya devam ediyorum. Bu yıl Super GT'de şampiyonluk son yarışa kaldı ve hem yorgun hem de hasta hissettim. Baskı canınızı yakıyor ama nihayetinde cizgiyi gecince mutluluk inanılmaz oluyor. Sonunda nefes alabiliyorsun, bunu cok seviyorum." Gunluk Gazeteler