Daniel Ricciardo, Red Bull’da gecirdiği zamanlardan pişmanlık duymadığını ve eski takımıyla gecirdiği zorlu yıllarda cok şey oğrendiğini soyledi. 2014 sezonu oncesinde Toro Rosso’dan Red Bull’a yukselen Ricciardo, takımdaki ilk sezonunda uc galibiyet almıştı. Takımdaki etkileyici ilk yılına rağmen Ricciardo, Red Bull’un şampiyonluğu zorlayabilecek bir arac yapamamasıyla beraber sonraki dort yılda sadece dort galibiyet alabilmişti. Ancak Renault’ya gecen Avustralyalı pilot, son beş yıldaki hicbir şeyden pişman olmadığını soyledi. RACER’a konuşan Ricciardo, “Hicbir şeyden pişman değilim. Zaten hicbir zaman cok fazla seceneğim olmamıştı, bu yuzden iki sene once Mercedes’le anlaşma imzalayabilirdim ancak istediğim bir şey yapmış olmazdım. Bu yuzden pişman değilim. Mutluyum.” “2018 ve 2015 benim icin sinir bozucu yıllardı, ancak yaklaşımımdan hep mutluydum. Gecmişe bakıp ‘Daha cok calışsaydım bu pozisyonda olmazdım’ demiyorum.” “Hicbir zaman kendimi kandırdığımı duşunmuyorum. Bazı en iyi yarışlarım, ben daha sakin bir haldeyken gelmişti. Bence gerekli dengeyi sağladım, bu yuzden bir pişmanlığım yok.” dedi. Sebastian Vettel’in 2015 sezonu oncesinde takımdan ayrılmasıyla Red Bull’daki en tecrubeli surucu haline gelen Ricciardo, deneyim kazanmaya devam ederken kendi rolunu abartmamaya dikkat ettiğini soyledi. “Sadece bir yıldır oradaydım, ozellikle genc Kvyat’la anlaştıklarında ‘Tamam, şimdi benden takımı taşımam konusundaki beklenti daha fazla, en azından sezonun ilk bolumunde boyle olacak.’ şeklinde duşunmuştum. Ancak bunun yaklaşımımı değiştirdiğini duşunmuyorum.” “Testlerde benim geri bildirimlerime guveneceklerinin farkındaydım ve sacma şeyler soylememem gerektiğinin de farkındaydım. Ama bunun sebebi akıllı veya lider gibi gorunmek icin değildi. Bir şeyi bilmiyorsam, bunun hakkında yorum yapmamam gerektiğini duşunuyordum ve takımın yanlış yone gitmemesi icin ‘Durust olmak gerekirse bilmiyorum.’ diyordum.” “Bunun gayet onemli olduğunu duşunuyorum. İsim vermek istemiyorum ve aslında belli bir isim de veremem ama bazı takım arkadaşlarım, sırf kendilerinden bir şeyler duyulması istendiği icin ‘Evet, bu işe yaradı.’ gibisinden şeyler soyluyorlardı. Bence ‘Bilmiyorum.’ demek daha olgun bir cevap. En azından bu, takımı yanlış yone suruklemez.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo, Red Bull Yıllarından Pişmanlık Duymuyor