Alonso: "Felipe'nin Yavaşladığını Gordum ve Gecmeye Calıştım"
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: "Felipe'nin Yavaşladığını Gordum ve Gecmeye Calıştım"
-
17-10-2019, 18:19:15Fernando Alonso, Almanya GP'yi kazanmasının ardından Ferrari'nin takım emri uyguladığı iddialarına karışmak istemedi. Alonso, yarışın 47 turunu takım arkadaşının arkasında 2. sırada goturdu ancak takımın telsizden Massa'ya yavaş olduğunu soylemesi uzerine gecerek yarışı kazandı. Alonso "Ne olduğunu bilmiyorum ancak 6. virajın cıkışında Felipe'nin biraz yavaş olduğunu gordum ve gecmeye calıştım." "Ortaya cıkan her fırsatı değerlendirmeniz gerekiyor cunku burada geciş zor ve tek şansın 6. virajda olduğunu biliyorsunuz." "Bunu yapabilecek kadar hic yaklaşamadım bu yuzden o an diğer aracı gectim." "Ardından yarışın bitmesine 15-20 tur vardı ve bazı araclara tur bindirmemiz gerekiyordu. Bu surede bazı riskler aldık cunku buranın ozellikle son sektoru cok dar." "Kolay bir yarış değildi ancak cok ilgincti." dedi. Takımın Massa'ya yol vermesi gerektiğini soyleyip soylemediğini sorulması uzerine Alonso "Bazen hızlı, bazen yavaş oluyorsunuz. Bu lastiklerinizin hangi aşamasında olduğunuza bağlı." "Bazen lastiklerde ufalanma oluyor. Yarışın bazı bolumlerinde Felipe cok hızlıydı ve Sebastian ile benden uzaklaşıyordu." "Genel olarak iyi bir hafta sonuydu. Aracı cok fazla geliştirdik ve daha cuma gunden itibaren rekabetci olduğumuzu duşunuyorduk." "Arac cok iyiydi ve Hockenheim icin hazırladığımız tum ayarlar cok iyi calıştı." "Bazı pistlerin iyi bazı pistlerin kotu olacağını biliyoruz. Yarışta rekabetci olmamızın yanında cok iyi performans gosterdik." "Yarışın bazı bolumlerinde 1. sıra icin cok yakın mucadele verdik ve o an tehlikeliydi ancak araclar arasında biraz boşluk vardı ve turları risksiz manevra yapmadan tamamladık." "Bu takım icin guclu bir sonu. Sıralamalarda ilk 3, yarışta ise ilk 2 olduk." "En iyi şey ise aracın gelişmeye devam etmesi. Bu sonu hava koşullarına ya da başka şeylere bağlı değildi." "Bu sonuc takımın iyi performansına bağlıydı ve umarım gelecek hafta sonu Macaristan'da da guclu puanlar alarak iyi iş cıkarırız." dedi. TRF1 __________________