Mclaren, Red Bull On Kanadını Kopyalayacak
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mclaren, Red Bull On Kanadını Kopyalayacak
-
17-10-2019, 18:19:10Mclaren, FIA tarafından onay alan esnek olduğu iddia edilen on kanat tasarımını kendi aracına uyarlayacağını soyledi. Dunku yarış oncesinde cıkan iddialarda, bir cok takımın Ferrari ve Red Bull takımlarının on kanadının esnediğinden şikayetci olduğu haberleri basına bomba gibi duşmuştu. Yarışın ardından yapılan incelemelerde ise FIA hakemleri aracların yasal olduğunu soylediler. Mclaren Takım Patronu Martin Whitmarsh "Bana gosterilen fotoğrafları ne ben ne de muhendislerimiz acıklayabildi. Belki bu cok akıllı olmadığımız icindir ancak cok olağandışıydı." "Ferrari ile bu konuyu goruştum cunku onlar bizim hemen kapı komşumuz ve onları gormeye gidip 'bunlar bana gosterilenler ve garip gorunuyorlar.' dedim ve onlardan bu konu hakkında yorum yapmalarını falan beklemedim. Sadece takım patronlarına gidip dikkatli olmaları gereken bazı endişeler olduğunu soyledim. Yargılamak diğerlerinin işi." "Bunu anlamak istedil cunku onların yasal olarak yaptığı şeyi biz de yapabilirsek yapacağız." "Eğer on kanat kenarlarını zemine yaklaştırabiliyorsanız zemin ile onu daha etkili kullanırsınız. Ve onlar bunu akıllıca ve uygun bir şekilde yapıyorsa biz de o akıllılıkla bu sistemi yapmalıyız." "Bu kararı protesto etmeyeceğiz. Biz aracımızı daha hızlı yapmaya calışacağız ve buna odaklandık." "Takım icerisinde iyi bir uyum var ve muhtemelen yan taraftaki komşularımızdan daha iyi ve şampiyona lideriyiz. Aracı geliştirmeyi hızlandırmalıyız ve bunu başarabileceğimizi duşunuyorum." "Onumuzdeki yarışlar icin bazı iyi guncellemeler var ve bu sene şampiyon olmak istiyorum. Odaklanmamız gereken doğru şey şu anda yaptığımız şeydir. Şampiyon olmak icin doğru olduğunuzu duşunduğumuz şeyleri yapıyoruz." "Hockenheim'dan her iki şampiyonada da liderliğimizi surdurerek ayrıldığımız icin mutluyuz. Aptal gorunebiliriz ve belki de cok fazla zorladığımız ve yarıştığımız icin yarışlar ve şampiyonayı kaybettiğimiz anlar olabilir." dedi. TRF1 __________________