Rubens Barrichello, yarışın başında ıslak zeminde aracını durduramayarak Alonso'ya carpmasının ardından Williams takımı ve Alonso icin uzulduğunu soyledi. Bu hafta sonu 300. yarışını kutlayan Brezilyalı pilot, Spa'da ilk yarış dışı kalan isim oldı ve Bus Stop'ta Alonso'ya carparak İspanyol pilotun da yarışını sekteye uğrattı. Barrichello: "Tecrubeme rağmen pistin ilk turda ne kadar ıslak olduğunu bilmek cok zordu. Ama Blanchimont'a geldiğimde cok ıslaktı." "Rosberg'e kapıyı kapatıyordum ve oldukca erken olmasına rağmen frene bastığımda aracı durdurmak icin yetmedi. Arac doğrudan Alonso'ya gitti, onun icin uzgunum" "Bu ayrıca takım adına da uzucuydu. Oylesi olumlu bir hafta sonundaydık ki iyi bir sonuc, hoş olacaktı. 300. yarışımda iyi bir sonuc alamasam da 301.'de iyi gideceğimize inanıyorum" Nico Hulkenberg de Williams adına puan alamadı ve gaz kontrol sorunu nedeni ile yarışı kotu gecti. Alman pilot 14. oldu. Nico Hulkenberg: "Yarışın daha cok başında gaz kontrol sorunu yaşadım ve bu, aracımın hakimiyetini cok guc hale getirdi. Bu yuzden programda olmayan bir pitstop yaptık. Ama motor pitte durdu ve tekrar calıştırmak gerekti. Sonuc olarak yer kaybettim ve ardından tam motor kontrolum olmadan yağmurla boğuşmak zorunda kaldım, bu da spin atmama neden oldu. Sonlarda lastik kumarı oynadık ve durumu biraz telafi edebildik." TRF1 __________________