Johann Zarco, KTM MotoGP motosikletinde "devasa" değişikliklere ihtiyac duyduklarını ancak bunların 2019 sezonunun ilk yarışı olan Katar'a hazır olmayacağını soyledi. Tech 3 Yamaha ile gecirdiği yılların ardından gecen yılın sonunda KTM'ye katılan Zarco, Valencia ve Jerez testlerinde Avusturyalı ekibin motosikletiyle piste cıktı ve gerilerde kaldı. Carşamba gunu başlayan 2019 resmi sezon oncesi testinde piste cıktı ve yine gerilerdeydi. Gunun 20. en hızlı ismi olan Zarco, Marc Marquez'in 1.5 saniye gerisinde kaldı. Takım arkadaşı Pol Espargaro ise 10. sırada yer aldı. Fransız surucu, istediği tum şeyleri KTM'nin kış aylarında yapamadığını ve onumuzdeki ay Katar'da yapılacak ilk yarışa yetişmesinin de mumkun olmadığını soyledi. Zarco, "Gelişiyoruz fakat şu anda buyuk değişiklikler yapamıyoruz cunku yapılacak cok fazla iş var ve yapmak istediğimiz değişiklikler cok buyuk." "Şirketin zamana ihtiyacı var ve kış yeterince uzun değildi. Şu anda sadece gideceğimiz yeri doğruladık." "Sanırım motosikleti artık daha iyi kontrol ediyorum. Buyuk değişiklikler yapamasak bile kucuk gelişimler kaydediyoruz. Daha fazlası icin Katar yarışından daha uzun bir sureye ihtiyacımız olduğunu soyleyebilirim." "Bu oyunun ve takımın bir parcası, tum fabrikanın yorumlarımı analiz etmesi icin zaman gerekiyor. Pol'le cok fazla konuşabiliyorlar ancak problemi aynı yolla cozemiyoruz cunku tamamen farklı şekilde suruyoruz." dedi. RC16'nın on tarafında gecen yıla kıyasla testlerde daha iyi bir guven yakaladığını soyleyen Zarco, rakiplerine kıyasla en cok geride kaldığı yerin virajların ortası olduğunu soyledi. "Motosiklete daha fazla guvenebiliyorum. Benim icin zayıf olan nokta on taraf ve şimdi bir şeyler deneyebiliyorum, on tarafta daha iyi hissediyorum. Artık kaza yapmıyorum." "Şimdi on tarafta daha iyi bir hisse ve kontrole sahibiz. Ama donuşlerde zorluk cekiyoruz. Bu benim icin donmesi zor bir motosiklet." "Farklı motosikletleri takip ettim. Doğrusu onlarla karşılaştırma yaptığım zaman en cok virajların ortasında ve cıkışında zaman kaybettiğimi gordum." Espargaro, 11. virajda bir kaza yaparken, bunu cok fazla zorladığı icin yaptığını soyledi. "Derecemi geliştirmek icin zorlamaya devam ediyordum. Bitime yaklaşık 1.5 saat vardı ve pist sıcaktı. Bu sayede hızlı gidiyordum, cok hızlı gittim ve bu yuzden on tarafı kaybettim." "Yine de sorun yok, test yaptık ve denedik. Sonunda limitleri bulmaya calıştık ve kaza yaptık. Limitleri bulduk." "Şu anda tatmin olduğumuz şeyler var. Orneğin denediğimiz şeylerin coğundan iyi şeyler ve olumlu bilgiler alabiliyoruz. Test, dereceler konusunda pek iyi gitmese bile oğrenmek zorundasınız. Sonunda bir cok şey oğrendim ve mutlu oldum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Zarco: Yapmak İstediğimiz "Devasa" Değişiklikler Yeni Sezona Kadar Hazır Olmayacak