Marc Marquez, Sepang’daki sezon oncesi testlerinin ilk gununu sakatlığından tamamen kurtulamamış olmasına rağmen lider kapattı, ancak İspanyol surucu hızını birkac turdan fazla koruyamadığını itiraf etti. Marquez, 2018 sezonu boyunca kendisine sorun cıkaran sol omzundan bir operasyon gecirmişti. Sonuc olarak da 2019’un ilk testlerine tamamen iyileşmeden gelmiş oldu. İspanyol surucu testlerin ilk gununde sadece 29 tur attı, ancak gunu en yakın rakibi Alex Rins’in ceyrek saniyeden fazla bir farkla onunde lider tamamladı. Marquez sadece birkac tur boyunca rahat hissettiğini ve bir yarış mesafesi kadar suruş yapması icin cok calışması gerektiğini soyledi. “Birkac tur attığımda pek sorun yaşamıyorum ama uzun suruşler yapmam imkansız.” “Soldan sağa yon değiştirmekte cok zorlanıyorum, ozellikle beşinci virajdan altıncı viraja girerken ve on ikinci virajdan on ucuncu viraja girerken zorlanıyorum. Aynı şekilde dokuzuncu ve on ikinci virajdaki frenleme bolgelerinde zorluk yaşıyorum.” “Şanslıyım ki bunu sadece sola donulen virajlarda yaşıyorum, sağa donulen virajlarda sorun yok.” “Ancak şu an olduğum seviyeden daha iyi olmayı bekliyorum. Suruş yapabiliyorum ama hÂl yapacak cok işim var cunku yeteri kadar gucum yok.” “Bugun calışmaları erken bitirdik ancak iki gunumuz daha var ve yarın işlerin daha kolay olup olmayacağını ve motosiklet uzerinde mutlu olup olmadığımı goreceğiz.” Crutchlow: İlk turlar “korkunctu” Bir diğer Honda surucusu Cal Crutchlow, gectiğimiz Ekim ayında Phillip Island’da gecirdiği bir kazada ayak bileğini kırdıktan sonra gecirdiği operasyon sonrası ilk kez pistlere dondu ve testlerin ilk gununu 14. sırada tamamladı. Britanyalı surucu, gunun başında “korkunc” hissettikten sonra genel olarak performansından memnun kaldığını soyledi. “Aslında beklediğimden daha iyiydi, cunku onlem olarak normalden biraz daha buyuk bot giyiyordum.” “Arka freni ayarlama konusunda zorlandım cunku ayağımı kaldırdığımda, ayağım botun icerisinden cıkıyordu ve botum kalkmıyordu. Bunun dışında iyi hissediyorum.” “Gunun ilk turlarında korkunc hissettim. İlk turumda 2dk01sn’lik bir tur attığımı sandım ama aslında 2dk08’lik bir turmuş. Surmeyi yeniden oğreniyor gibiyim. Tekrar surebilmek guzel hissettiriyor. Bu sezon rekabetci olabilirim.” “Hızlı bir tur atmak icin zorlamadım. Gunun sonunda tekrar piste cıktım ancak bir sorun vardı, ama bu motosikletten kaynaklanmıyordu.” “Ancak ihtiyacım olsaydı cok daha hızlı gidebileceğimi hissettim. Bu iyi bir şey cunku bazen yarım saniye daha bulabileceğiniz halde bile daha hızlı gidemeyeceğinizi duşunursunuz.” Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: Sakatlıkla Birlikte Uzun Suruşler Yapmak “İmkansız”