Valentino Rossi, Sepang'da gercekleştirilen sezon oncesi testlerinin 2. gununde takım arkadaşı Maverick Vinales'in elde ettiği tur zamanının kendisi icin "ulaşılamaz" olduğunu kabul etti. Vinales, bugunku testlerde son ada attığı tur zamanıyla en yakın isim olan Alex Rins'in yaklaşık yarım saniye onunde gunu zirvede kapattı. Vinales'in 1:58.897'lik derecesi, gecen sene sezon oncesi testlerde Jorge Lorenzo'nun atmış olduğu en hızlı turun cok az gerisinde kaldı. Rossi ise gunu Vinales'in 0.728 sn gerisinde tamamladı. Rossi, "Acıkcası cok eski lastikler kullandım. Bu yuzden atabileceğim hızlı turu atamadım. Daha iyi olabilirdim. İlk 3'te yer alabilirdim." "Kotu oldu cunku klasmanda benden onde yer alanların hepsi son anda hızlı tur attı. Ancak Maverick'in derecesi ulaşılamazdı. Ben asla benzer bir derece elde edemezdim." "Ancak yine de, yarışlar bugun olmuyor. Motosiklet uzerinde iyi bir his bulmaya calışıyoruz." dedi. Rossi, dun yaptığı acıklamada Yamaha'nın 2019'da kullanacağı motora hemen hemen karar verdiğini soylemişti. Rossi, genel olarak Yamaha'nın frenleme ve elektronikte takip ettiği yoldan memnun olsa da henuz Honda ve Ducati seviyesinde olduklarından emin değil. Rossi, "Bana gore diğerlerine biraz daha yakınız ancak yine de hÂl yeterli değil. Bugun Ducati cok gucluydu. Hangi lastikleri kullanıyorlardı bilmiyorum ancak cok hızlılardı." "Bir şeylerde hÂl eksik var gibi ancak yine de doğru yonde ilerliyoruz." dedi. Gunu zirvede tamamlayan Vinales, Yamaha'nın ayaklarının yere basmasının onemli olduğunu soyledi ve henuz yarış simulasyonu yapmadıklarına dikkat cekti. Yine de Vinales, 2019 Yamaha M1'de eski makinelerdeki DNA'nın yani hızlı virajlarda guclu olma ozelliğinin olduğunu soyledi. Vinales, "Motor freninde attığımız adım, benim onlardan istediğime benziyor. Artık viraj girişinde daha iyiyim. Motor ve elektronikler cok gelişti." "HÂl detaylara bakarak gelişmemiz lazım ancak Yamaha'nın bu kış yapmış olduğu calışmadan dolayı cok mutluyum. zorlayıp istediğim gibi surebiliyorum." "Guc dağılımında biraz daha puruzsuz olursak, bu cok olumlu olur. Yuksek hızda ve akıcı sektorlerde motosiklet cok iyi tepki veriyor. Yamaha eski DNA'sını yeniden buldu." "Tam depo yakıtla suruşu ve 20 turluk stinti iyileştirmemiz lazım. Yol tutuşu olmadığı zaman nasıl olduğumuzu bilmemiz lazım. Bu yuzden bu koşullara gore suruş yapmaya calışıyoruz." "Yarın oğleden sonra 3'te yarış simulasyonu yapacağız." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi: Vinales'in Derecesi Ulaşılamazdı