Haas, yeni isim sponsorları Rich Energy'nin pist ustunde Red Bull'u yenme yonunde olan isteklerinin doğru hedef olduğunu kabul ediyor. Yeni Rich Energy temelli Haas lansmanında konuşan şirketin CEO'su William Storey, icecek sektorunde olduğu gibi pist ustunde de Red Bull'la mucadele edip mağlup etmeyi hedeflediklerini soylemişti. Bu konuşmanın ardından takım patronu Gunther Steiner de bu konuya değindi ve bu tur yuksek hedeflerin olmasının doğru bir şey olduğunu soyledi. Steiner, "Cok zorlamanız lazım. Eğer bir hedefiniz yoksa, o zaman asla bir şey başaramazsınız." "Pist dışında neler yapabilirler bilmiyorum. Williams bu konuda benden daha iyi şeyler soyler cunku ben enerji icecekleri konusunda uzman değilim. Ancak tabii ki bu bir heves." "Red Bull yarışlarda cok iyi. Ancak yine de asla bilemezsiniz. Gecen sene en hızlı 4. araca sahiptik ve 5. olduk. Bunu biliyorum. Bu acıdan bir sonraki hedef Red Bull olacak. Onları mağlup etmeyi deneyebiliriz." "Bunu başarabilir miyiz bilmiyorum ancak denemezsek tabii ki başaramayız. Hedefinizi yuksekte bir yere koymazsanız, neden bunu yapmaya calışırsınız ki?" dedi. Haas pilotu Kevin Magnussen de aşırı hırslı hedefler koymakta utanılacak bir şey olmadığını soyledi. Magnussen, "Buyuk hedeflerin olması harika bir şey. William'ın Red Bull'u gecmemizi istediğini duydunuz. O, Formula 1 dışında rekabet edecek bir şirket kurmuş. Başarılı olmak icin bu tur hedefleriniz olmalı. Bu konuda yanlış bir şey yok." dedi. Ancak Magnussen, gercekci manada Red Bull'u gecme hedefi koymak icin erken olduğu konusunda uyardı. Magnussen, "Bunu bu sene başarabileceğimizden emin değilim ancak gelecekte neler olur kimse bilmiyor. Kurallar değişecek. Belki de butce sınırı gelecek. O zaman neler olacağını kim bilir? Şu an icin neyin mumkun olduğunu soyleyemeyiz ancak buna inanmazsanız, hedeflerinize tabii ki ulaşamazsınız." dedi. Steiner, Red Bull'un Honda motoruna gececek olmasının en azından 2019'daki potansiyeli konusunda belirsizlik yaşattığını kabul ediyor. Steiner, "Honda'ya gecmeleri nedeniyle onları yakalama şansımız olabilir ancak yine de bunu soylemek zor cunku Honda da iyileşecek. Her sene iyiye gittiler ve yine daha iyi olacaklardır. Ve tabii ki, Red Bull da onlara daha iyi olmaları konusunda yardımcı olacaktır." "Bildiğiniz uzere onlar iyi bir takım. Her zaman zirveye yakınlar. Bu yuzden her şey doğru yolda ilerlerse, bu onlara yardımcı olur." "Tabii ki Honda'nın gecen sene biraz dayanıklılık sorunu vardı. Bu acıdan, bakalım bu sene neler olacak. Geleceğe bakıp onların ne kadar iyi ya da kotu olacaklarını tahmin edemem." "Kimseyi hafife almıyorum. Ancak eğer onlardan daha iyi olursak mutlu olurum. Her iki şekilde de olabilir. Bu bir fırsat. Herkesin nerede olduğunu gormek icin testlerin bitmesini bekleyelim ve ne kadar iyi olduğumuzu gorelim." dedi. Storey, Rich Energy'nin katkılarının Haas'ın Red Bull karşısında iyileşmesine yardımcı olacağına inanıyor. Storey, "Biz onları şimdiden yendik: Daha iyi gorunen bir aracımız var. Bu konuda biraz peşin hukumlu olabilirim! Cok hızlı buyuyoruz. Pazarda onlardan cok ciddi pay alıyoruz." "Avrupa'daki bazı buyuk icecek distibutorleri Red Bull'u listesinden cıkarıyor. Yakında sonuclarımız kendisini gosterecek. F1 bizim icin harika bir platform." "Bana gore biz en iyi yonetilen takımız. Aynı zamanda sevimli insanlardan oluşan bir takımız. Haas ile calışmaktan memnunuz ve cok uzun vadede birlikte calışmak istiyoruz." "Red Bull'u tamamen yok edemeyiz. Onlar mukemmel yonetilen bir iş modeline sahipler." "Dietrich Mateschitz cok zeki bir adam. O, 1987'de bir kategori kurdu. Biz sadece onlardan daha iyi bir urune ve daha iyi bir markaya sahip olduğumuzu duşunuyoruz." "Piyasada biraz hissizlik ve gururlanma olduğunu hissediyoruz. Bu acıdan pist dışında da onları yenmek icin gercek bir fırsat olduğunu duşunuyoruz." dedi. Gunluk Gazeteler