Marc Marquez, 2019 MotoGP sezonunun ilk yarışı Katar'da tam manasıyla zinde olmasının mumkun olmayacağını ancak Arjantin yarışında yuzde yuz olmayı hedeflediğini soyledi. Aralık ayında gecirmiş olduğu omuz ameliyatının ardından henuz tam olarak iyileşemeyen son şampiyon Marquez, Sepang'da başlayan sezon oncesi testlerinin ilk gununde en hızlı isim olmuştu. Ancak Marquez, testlerin ilk gununde ancak 29 tur atabildi. Marquez, testlerin ikinci gununde 37 tur atsa da yine de acı nedeniyle calışmaları cok erken bıraktı ve gunu 8. sırada kapattı. Marquez, "Testlerde % 100 olamayacağım ancak Katar'da buyuk bir sorun olmayacağını duşunuyorum... Umarım oyle olur!" "HÂl onumde bir aylık bir sure var. Bu yuzden sıkı calışmak zorundayım. Yarın testlerin son gunu olacak. Ardından Katar testleri, sonrasında ise Katar yarışı gelecek. Katar'dan sonra Arjantin'e kadar 3 haftalık boşluk olacak." "Hedefim bu: Arjantin'e yuzde 100 gelmek. Beklemem lazım." "Şimdi istesem, suruşe acıyla da olsa devam edebilirim. Ancak cok fazla iltihap var. Gittikce kotuye gidiyor. Bu nedenle iyileşme surecimde bir hafta kaybediyorum. Bu yuzden bedenimi takip etmem lazım. Normalden fazla acı cekiyorsam, dururum." dedi. Marquez, fiziksel engellerinin hazırlıklarını pist ustu zamanını kaybetmekten daha fazla etkilediğini soyledi. Cekmiş olduğu acı nedeniyle Marquez, koşullara odaklanmaktan ziyade daha cok getirilen motor farklarına odaklandı. Marquez, "Buyuk şeyler deniyoruz. Tamamen farklı karakterde bir motor deniyoruz. Detaylara girmeyeceğim ancak cok buyuk farklılıklar var. Surekli calışarak bilgi topluyoruz." "Yarın bu doğrultuda ilerlemeye calışacağız. Şimdilik onemli olan motor icin calışmak cunku Katar ile sezon sonu arasında değişiklik yapamayacağız." "Pek zorlamadan (puruzsuz) surmek tuhaf bir şey. Benim icgudulerim ve suruş stilim bu şekilde değil. Bu nedenle, denemem gereken bazı şeyleri deneyemeyeceğiz cunku şu anda istediğim gibi suremiyorum." "Planı değiştiriyoruz ve daha onemli olan diğer alanlardaki buyuk şeyleri deniyoruz. Suruş icin gerekli olan kucuk detaylar uzerinde calışıyoruz." "Yeni lastikleri taktığımda avantajını kullanamıyorum. Motosiklet daha agresif hale geliyor, bu da omzumu fiziksel acıdan daha fazla zorluyor. Yeni lastiklerle yavaş kalıyorum, kullanılmış lastiklerle zorlayabiliyorum." dedi. Gunluk Gazeteler