Alex Rins, Suzuki'nin Sepang'daki testlerde kullanılmış lastiklerle gostermiş olduğu inanılmaz performanstan cesaret aldığını soyledi. Rins, şu ana kadar gercekleştirilen testlerin iki gununde de ikinci hızlı isim oldu. Gecen seneki yarışlarda elde ettiği grid pozisyonlarına guvenen Rins, uzun suruşlerde kullanılmış lastiklerle gostermiş oldukları performans nedeniyle cesaretlendiğini kabul etti. Rins, "İyi bir gundu. Dun de oyleydi. Cok mutluyum." "2018 Valencia yarışında kullandığımız motosiklete gore gelişme kaydettik. Kesinlikle gelişiyoruz. Bir saniye gelişmiyoruz ancak birkac ondalık gelişiyoruz. Sonuc olarak bu cok onemli bir şey." "Motosiklet bana virajlara daha hızlı girerken guven veriyor. Bu sayede virajda daha hızlı olabiliyorum. Aynı zamanda her tur yeni şeyler deniyorum." "20 - 25 turluk bolumdeki lastik performansı inanılmazdı." dedi. Rins, Suzuki GSX-RR'nin 2019 versiyonunda hızlanmada gelişme kaydettiklerini ancak frenleme ve maksimum hızın hÂl eksik yanları olduğunu soyledi. Bugun on tarafa takılan yeni kaplama, Suzuki'nin on lastiklerini daha iyi kullanmasını sağladı. Rins, "Cok fazla şey denememiz gerekmiyor. Arka lastikleri onde ya da on lastikleri arkada denememiz gerekmiyor. Sadece kucuk ayar değişiklikleri bize daha fazla bilgi ve istikrar sağlar." dedi. Rins, testlerin iki gununde cok iyi olsa da caylak takım arkadaşı Joan Mir, ilk 20'nin dışında yer aldı. Mir, "Yeni motosiklette cok şey uzerinde calışıyoruz. Hem iyi, hem de kotu şeyler. Cok şey deniyoruz. Bugunden oldukca mutluyum cunku ilerleyebileceğimiz bir yon var. En onemlisi bu." "Yarın, bu doğrultuda ilerlemeyi ve iyi bir derece elde etmeyi umuyorum. Bakalım neler olacak?" dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Rins, Suzuki'nin Eski Lastiklerle Performansından Cesaret Aldı