Pierre Gasly, başlangıcta Honda doneminin kendileri icin zor olabileceğini ama sabırlı olmaları halinde bunun karşılığını alacaklarını soyledi. Honda, 2015'teki donuşunden bu yana Formula 1'de podyuma cıkamazken, gecen yıl F1'e donuşunden sonraki en iyi sonucu olan dordunculuğu elde etti. Performans ve dayanıklılık anlamında attığı adımlar sayesinde Red Bull'u kendileriyle calışmaya ikna eden Japon uretici, yeni sezonda Toro Rosso ve Avusturyalı ekibe motor sağlayacak. Gecen yıl Toro Rosso'da yarışırken Honda motoruyla mucadele eden ve yeni sezonda Red Bull-Honda ile yarışacak Gasly, Japon ureticiye karşı sabırlı olmak zorunda olduklarını soyledi. Gasly, "Motoru geliştirebilmek adına Barcelona'da mumkun olduğunca cok suruş yapmak cok onemli olacak." "Red Bull ve Honda ilk kez birlikte calışacaklar. Honda ile kurduğumuz boylesine bir ortaklığın başlangıcında işlerin otomatik olarak ilerlemeye başlaması ve bundan en iyi şekilde faydalanmak icin zamana ihtiyac duyduğumuzu biliyoruz. Bu yuzden sabırlı olmamız gerekiyor." "Sonrasında ne kadar zaman alacağını bilemesem de, birlikte oldukca iyi bir performans seviyesinde ulaşabileceklerine inanıyorum. Bunun icin cok fazla enerji, zaman ve hatta cok buyuk paralar harcadılar. Şimdilik pistte neler olacağını soylemek zor ama gelecek icin olumluyum." dedi. Gasly gecen yıl Brendon Hartley ile takım arkadaşı olurken, yeni sezonda gridin en yetenekli suruculeri arasında kabul goren Max Verstappen'e karşı yarışacak. "Bunun benim icin oldukca onemli bir sezon olduğunu gayet iyi biliyorum cunku en iyi takımların birisindeyim. Gridin geri kalanının onunde olan uc takım var: Ferrari, Mercedes ve Red Bull. 23 yaşındayım ve buradaki ikinci yılımda kendimi bu takımlardan birisinde buluyorum. Kartingden beri hayalini kurduğum şey buydu." "Aynı zamanda en iyi ve en yetenekli suruculerden birisi diyebileceğimiz bir takım arkadaşıyla baş etmem gerekiyor. Ama kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum. Bu yuzden aslında başıma gelebilecek en iyi şey geliyor." "Sebastian Vettel'in dort kez dunya şampiyonu olduğu Red Bull'a katılmak benim icin heyecan verici. Her yıl on taraftalar ve bu yuzden yarışmaya başlamak icin sabırsızlanıyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly: Honda'ya Karşı Sabırlı Olmak Gerekiyor