Mercedes surucusu Esteban Ocon, 2020'de Formula 1'e geri donmeyi planladığını ve Formula 1'deki yeni ağırlık kuralıyla birlikte daha hazırlıklı olacağını soyledi. 2018'da inişli cıkışlı bir performans gosteren Esteban Ocon, yeni sezonda Mercedes'in yedek pilotluğunu yapacak ve Formula 1'e ara vermek zorunda kalacak. Gridin en gelecek vaat eden suruculeri arasında yer alan Ocon, bununla birlikte gridin en uzun pilotlarından birisi ve son yıllarda bunun bedelini odemek zorunda kaldı. Yeni sezonda ağırlık kuralları değişecek ve buna rağmen Ocon gridde yer alamayacak. Motorsport'a konuşan Ocon, kenarda gecirdiği bir yılı kabullenmekte zorlandığını soylerken, gride geri donmek icin her şeyi yapacağını soyledi. Ocon, "Kabullenmek istemediğim ve kabullenmeyeceğim şey, 2020'de geri donememiş olmam." "Eğer oyle olursa gercekten buyuk hayal kırıklığına uğrarım. Geri doneceğim ve geri donmem konusunda etrafımdaki insanlara guveniyorum." "2018 sezonundan edindiğim bilgiler ve edindiğim her turlu bilgiyle daha da hazırlıklı olacağım." "Yeni ağırlık kurallarıyla kendimi değiştireceğim ve 2017'de Force India'da başladığımdan cok daha hazır olacağım." dedi. Ocon, 2018 yılında Renault'ya gecmeye cok yakındı ancak Daniel Ricciardo şok bir hamleyle Red Bull'dan Fransız ureticiye katılmayı kabul edince buyuk oranda seceneklerini kaybetti. McLaren ve Red Bull kendisini Mercedes'le olan bağlantısı yuzunden istemezken, Force India'daki koltuğunu da kaybetti cunku takım Lawrence Stroll'e satıldı ve unlu milyarder takıma kendi oğlu Lance'i takıma getirdi. Force India, Sergo Perez ve Lance Stroll'le olan anlaşmasını son yarışlar kadar duyurmazken, bu acıklamanın bir formaliteden ibaret olduğu biliniyordu. Ocon, koltuğunu kaybettiğini cok onceden bildiğini kabul etti. Ocon, performansını etkilemediğinden nasıl emin olduğu sorusuna, "Calışma şeklimi korudum ve ozverili kaldım. Pist ve fabrika dışında motivasyonum buyuk oranda yuksekti. Her gun ortaya koyduğum tum bu calışmayla durumun değişeceğine inanıyorum. Ozverimin karşılığını alacağım ve 2020'de geri doneceğim." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ocon: 2020'de F1'e Doneceğim ve Donduğumde Daha Hazır Olacağım