DS Techeetah suruculeri Jean-Eric Vergne ve Andre Lotterer, ABB FIA Formula E’nin mevcut sıralama turları formatını sorguladı ve “piyango” faktorunun ureticileri vazgecirme riski olduğunu belirtti. Vergne ve Lotterer, Santiago E-Prix’sinde şampiyonanın ilk beş sırasındaki pilotları iceren ilk sıralama turları grubunda piste cıkmıştı ve kaygan zeminde performans bulma konusunda zorlandılar. Antonio Felix da Costa, Robin Frijns ve Jerome d’Ambrosio da ilk grupta Vergne ve Lotterer’e eşlik etmişti. Bu beş surucu de super pole bolumune kalmayı başaramamıştı. Vergne, grubu lider bitirmesine rağmen sıralama turlarının sonunda 13. sırada yer almıştı ve Lotterer de takım arkadaşının hemen ardından 14. sıradaydı. Vergne, “Anlamıyorum, en iyi takım olmak icin cok fazla zaman ve para harcıyoruz ancak sıralama turlarında ilk grupta yer alarak, ozellikle pist gelişiminin cok buyuk olduğu bir pistte resmen cezalandırılıyoruz.” “Sıralama turları, her zaman Formula E’de bir sorun olmuştur. Ben F1’deyken kimse sıralama turları hakkında şikayet etmiyordu, bu yuzden FE’deki bu sistemin uzun sure devam edeceğini duşunmuyorum.” “Burada cok fazla para harcayıp ilk sıralama turları grubunda hafta sonları mahvolan buyuk ureticiler var.” “İnsanların bu piyangoyu sevdiğini anlayabiliyorum, ama cok fazla para harcadığınızda sporun piyangoya dayalı olmamasını istiyorsunuz.” dedi. Vergne’in endişeleri, takım arkadaşı Lotterer tarafından da destek gordu. Lotterer bu konuda, “Bu, grupları belirlemenin iyi bir yolu değil. Cunku şampiyonadaki sıralamada en yukarıda olanlar ilk grupta başlamak zorunda ve bunun doğru olduğunu duşunmuyorum. Cunku şampiyonada ilk sıralarda olduğunuz icin cezalandırılmamalısınız.” “Onde olmak icin cok fazla caba veriyoruz, kaynak aktarıyoruz ve eğer bu yuzden duzenli olarak arkaya gonderiliyorsanız bu iyi değil bir şey olmuyor.” dedi. Ancak Santiago E-Prix’si sıralama turlarında 20. olan Mahindra surucusu D’Ambrosio bu formata iyimser bir şekilde yaklaştı ve bu formatın taraftarlar icin heyecan verici olduğunu ve tahmin edilemez olduğunu soyledi. D’Ambrosio, “Bence bunu kesinlikle geliştirebiliriz, bir şeyler yapılabilir. Ancak bir diğer yandan, şov icin iyi bir şey.” “İyi bir gosteri sunduğumuzdan emin olmalıyız. Sinir bozucu ve en adil şey değil, ama aynı zamanda harika bir gosteri sunuyor.” “Eğer kendi adıma konuşursam bunun adil olmadığını soyleyebilirim, ancak Formula E adına konuşursam işlere heyecan kattığını soyleyebilirim.” dedi. Gunluk Gazeteler